Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Kipaanbiedingen vaker geen keurmerk

Wakker Dier

De afgelopen vijf jaar nam het promotie-aandeel van kiloknallerkip geleidelijk af. Nu zijn vrijwel alle supermarktketens teruggevallen in hun slechte gedrag. Alleen Plus bleef op de goede weg: zij wist het percentage kipkiloknallers wél verder terug te brengen (-5 procentpunt).

Plus

Supermarkten Jumbo, Aldi en Hoogvliet zijn kampioen consument-in-de-verkeerde-kiprichting-sturen. Bij hen betrof  respectievelijk 94, 93 en 88 procent van de kipaanbiedingen kip zonder keurmerk. Albert Heijn en Lidl volgen met 75 en 74 procent. Plus promootte als enige supermarkt vaker keurmerkkip dan kiloknallerkip.

WUR-expert

Onderzoek laat zien dat consumenten gevoelig zijn voor vleesaanbiedingen. WUR-expert Willy Baltussen: “Wij hebben onderzoek gedaan naar kipfilets: die vlogen de winkel uit als er reclame voor werd gemaakt. In onvoorstelbare hoeveelheden.” Supermarkten zetten vleesstunts in om klanten bij hun concurrenten weg te lokken. “Met het promoten van kiloknallerkip stuwen zij de verkoop van leedvlees op,” zegt Hilhorst.

Kiloknaller Monitor

Kiloknallers zijn aanbiedingen voor vlees en vleeswaren zonder dierenwelzijnskeurmerk. De Kiloknaller Monitor houdt het aantal vlees- en vleeswarenstunts met en zonder keurmerk bij. Voor deze Monitor volgt Wakker Dier al tien jaar de grootste supermarktconcerns. Op dit moment zijn dat Albert Heijn, Aldi, Coop, Deen, DekaMarkt, Dirk, Hoogvliet, Jumbo, Lidl, Plus en Vomar.

Dit bericht is afkomstig van de website van Wakker Dier:

https://www.wakkerdier.nl/persberichten/kipaanbiedingen-vaker-geen-keurmerk/

Kipaanbiedingen vaker geen keurmerk

Wakker Dier

Sarphatistraat 654, 1018 AV Amsterdam, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV