Dit jaar start Kinderpostzegels met “Lokaal Besteden”. Scholen mogen vanaf 2018 meebeslissen hoe een gedeelte van het opgehaalde geld besteed zal worden voor kwetsbare kinderen in hun omgeving. 

Met de verkoop van allerlei leuke spullen zoals kinderpostzegels, vrolijke pleisters en mooie kaarten helpen kinderen in Nederland al vele jaren andere kinderen in Nederland en buitenland. Het enthousiasme van de kinderen om zich in te zetten voor de Kinderpostzegelactie is al vele jaren onverminderd.

Kinderpostzegels wil graag scholen (kinderen en leerkrachten) meer betrekken bij het doel van de actie en gezamenlijk de beslissing voor projecten voor hulp aan kwetsbare kinderen nemen. De school kan tot de start van de Kinderpostzegelactie (26 september 2018) kiezen uit projecten die Kinderpostzegels heeft geselecteerd maar ook een eigen doel indienen. Ook is het mogelijk om kinderen van de eigen school te helpen: de deelnemende school kan via Stichting Lezen een boekenpakket bestellen om het lezen te stimuleren of een financiële bijdrage voor kinderen uit minimagezinnen aanvragen via het Jeugdeducatiefonds.

Fondsen.org
Strandplevier 23
2201 XJ Noordwijk
informatie@fondsen.org
KvK 34160633