Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Kinderpostzegelactie Immaterieel Erfgoed

De Kinderpostzegelactie toegevoegd aan Inventaris Immaterieel Erfgoed.

In 1948 kwam meester Verheul uit Waarder op het idee om zijn leerlingen huis aan huis kinderpostzegels te laten verkopen. Zo leerden ze om zich in te zetten voor kinderen die hun hulp hard konden gebruiken en het was een goede rekenles.

Deze mooie traditie wordt nog elk jaar in ere gehouden, inmiddels hebben miljoenen leerlingen kinderpostzegels verkocht. Het assortiment is aangevuld met andere producten, maar het motto ´voor kinderen door kinderen´ is onveranderd.

Hoofd van het Kenniscentrum Leo Adriaanse en directeur Jeroen den Tex van Kinderpostzegels tekenen samen met leerlingen van Het Atelier uit Zwolle.
 

Immaterieel erfgoed 

Immaterieel erfgoed omvat sociale gewoonten, voorstellingen, rituelen, tradities, uitdrukkingen, bijzondere kennis en/of vaardigheden die gemeenschappen en groepen erkennen als een vorm van cultureel erfgoed. Een wezenlijk kenmerk is dat dit erfgoed wordt overgedragen van generatie op generatie en van persoon op persoon. Immaterieel erfgoed is levend, dynamisch erfgoed dat – wanneer nodig – door elke generatie aan de tijd wordt aangepast.

De Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland is een middel om de groepen te helpen hun immaterieel erfgoed te borgen. Met de plaatsing laten zij zien zich actief in te zetten voor de toekomst van hun erfgoed.
 

Inventaris Immaterieel Erfgoed

De Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland vloeit voort uit de ondertekening van het UNESCO Verdrag ter Bescherming van het Immaterieel Cultureel Erfgoed door de Nederlandse regering in 2012. Het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland coördineert de uitvoering van dit verdrag in Nederland en maakt het immaterieel erfgoed in Nederland zichtbaar via de vernieuwde website www.immaterieelerfgoed.nl. Hier leest u ook meer over de nieuwe toevoegingen aan de Inventaris, die nu 130 elementen bevat.
 

Over Stichting Kinderpostzegels

Kinderpostzegels geeft kwetsbare kinderen kansen voor een betere toekomst. De Kinderpostzegelactie is de meest gewaardeerde goededoelenactie van Nederland en is uniek in de wereld. Jaarlijks ontvangen duizenden kinderen steun dankzij de enthousiaste inzet van deze leerlingen. Kijk voor meer informatie op www.kinderpostzegels.nl

Kinderpostzegelactie Immaterieel Erfgoed

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV

Mogen wij JE op de hoogte houden?

Wekelijks sturen wij een nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws en de meest recente vacatures. Wil je deze ook ontvangen? Als je het onderstaande formulier invult dan zetten we je graag op de lijst.