Kinderen steunen tegen corona met muziek

CORONA_-_Check-B-Magic_200324_WCH_VISUAL.jpg.1200x630_q85_crop.jpg

Angst en machteloosheid

Door de angst voor besmetting, minder inkomsten en het gevoel van machteloosheid komt het welzijn van kinderen in oorlog nog meer onder druk te staan.

“Dit is een uitzonderlijke crisis”, zegt Unni Krishnan, directeur noodhulp van War Child. “Voor de wereld als geheel, en vooral voor de kinderen en gezinnen waarmee wij werken. De coronacrisis zet niet alleen de gezondheid onder druk van kinderen en gezinnen die leven in oorlog, ook hun mentale gezondheid wordt bedreigd.”

Snelle bescherming

War Child zet alles op alles kinderen en gezinnen te beschermen tegen de gevolgen van de coronacrisis. Op dit moment is voorlichting over manieren om de kans op besmetting te verkleinen, de snelste en meest effectieve bescherming. Dat klinkt eenvoudig, maar kan veel levens redden.

Tegelijk met voorlichting delen wij met plaatselijke partnerorganisaties extra zeep aan gezinnen uit. We zorgen ook voor kleine speeltjes en kleurplaten voor kinderen, die thuis meestal nauwelijks speelgoed hebben. Dat maakt het voor hun ouders een beetje makkelijker om ze bezig te houden.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MEER NIEUWSBERICHTEN