Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Kinder Stoma App “StoMakker” genomineerd voor de Medische Inspirator Prijs 2020.

Maag Lever Darm Stichting

De kinder Stoma App “StoMakker” is genomineerd voor de Medische Inspirator Prijs 2020. De Medische Inspirator is een stimuleringsprijs voor de meest inspirerende samenwerking tussen patiënt, patiëntenorganisatie en onderzoeker. De winnaar ontvangt een bedrag t.w.v. maximaal € 100.000, bedoeld voor het realiseren van het onderzoekstraject.

Het krijgen van een stoma is enorm ingrijpend, zeker voor een kind. Het hebben van een stoma kan een behoorlijke aantasting voor het zelfbeeld van het opgroeiende kind zijn, wat kan leiden tot onzekerheid, schaamte en somberheid. Goede voorlichting en begeleiding is erg belangrijk om kinderen te leren omgaan met een stoma. 

Samen met ervaringsdeskundigen, stomaverpleegkundigen, artsen én kinderen dragen wij bij aan de ontwikkeling van de mobiele app StoMakker om daarmee kinderen zo goed mogelijk te begeleiden. Met de app leren kinderen al gamend beter omgaan met hun stoma. Maar ook kunnen ze veilig met ándere kinderen met een stoma chatten! Want niemand begrijpt je tenslotte zo goed als een lotgenootje.

Om de app nu zo goed mogelijk te kunnen gaan bouwen, willen we de Medische Inspirator Prijs winnen. Daarvoor hebben we jouw stem nodig. Met het geld kunnen we de app verder bouwen én de effecten ervan onderzoeken.

Stem je mee?
Er kan vanaf vandaag gestemd worden via www.zonmw.nl/stemnu

Dit project is ook een van de vier zorgprojecten die de MLDS dit jaar heeft toegekend in de Call Zorgprojecten ‘Leefstijl in de MDL-zorg 2020’. Deze zorgprojecten dragen bij aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met een spijsverteringziekte.

Het bericht “StoMakker” is genomineerd voor de Medische Inspirator Prijs 2020. verscheen eerst op Maag Lever Darm Stichting.

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van Maag Darm Lever Stichting:

https://www.mlds.nl/stomakker-is-genomineerd-voor-de-medische-inspirator-prijs-2020/

Kinder Stoma App “StoMakker” genomineerd voor de Medische Inspirator Prijs 2020.

Maag Lever Darm Stichting

Gezondheid en Handicaps
Maag Lever Darm Stichting, Stationsplein, Amersfoort, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV