Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Kabinet: toon solidariteit in Europa, ook met kinderen op de vlucht

23-04-2020

Griekenland stuurde zeven maanden geleden een noodkreet naar de lidstaten van de Europese Unie: Neem alstublieft samen een groep van 2.500 kinderen over die zonder familie vastzitten in de overvolle vluchtelingenkampen. Deze kinderen – uit landen als Afghanistan en Syrië – zijn zeer kwetsbaar en hebben een veilige plek nodig. Deze noodkreet van de Griekse regering is door de coronacrisis alleen maar urgenter geworden. De situatie in de kampen is volgens artsen potentieel catastrofaal.

Elf Europese landen hebben inmiddels gehoor gegeven aan de noodkreet van Griekenland. De evacuatie is begonnen en de eerste kinderen zijn vorige week overgebracht naar Luxemburg en Duitsland. Nederland moet zich solidair tonen en het voorbeeld van de andere EU lidstaten volgen. De tijd dringt en de situatie is urgent.

WIJ ROEPEN HET KABINET OP OM
– Een deel van deze groep kwetsbare kinderen op te vangen
– Solidair te zijn met Griekenland en de andere landen die al meehelpen. 

Deze oproep verschijnt ook als paginagrote advertentie in NRC. Je kunt hier alle ondertekenaars bekijken. 

Kabinet: toon solidariteit in Europa, ook met kinderen op de vlucht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over , ,

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV