Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Jongeren programma stimuleert ondernemerschap: “Ik wil een banenmaker zijn, geen banenzoeker.”

Het Youth Employment Enhancement Project (YEEP) heeft als doel om jongeren beter voor te bereiden op de arbeidsmarkt, hen te helpen bij het ontwikkelen van hun onderneming en ondersteuning te bieden zodat ze zelf kunnen zorgen voor een inkomen. Mercy Laker is 24 jaar en komt uit Oeganda. Een paar jaar geleden zette ze haar eigen bakkerij op. Met behulp van het YEEP programma heeft ze haar onderneming verder uit kunnen breiden.

“Ik ben mijn eigen bakkerij begonnen in 2017. Eén van de medewerkers van VSO wist dat ik bezig was met mijn bakkerij. Zij vertelde mij over het YEEP project en vroeg of het iets voor mij was. Een vriendin hielp me bij het schrijven van een voorstel voor een nieuwe oven. Daarna heb ik het aan VSO gepresenteerd. Ze wilden precies weten wat ik allemaal ging doen: hoe, wanneer, wat het zou kosten.

Hiervoor bakte ik cake op een houtvuur in een hele grote sauspan. Dat duurde heel lang. Nu heb ik een oven. Nadat ik de apparatuur van VSO kreeg, werd mijn werk zoveel makkelijker. Ik werk hard, ik wil ze niet teleurstellen. Ze hebben de deur voor mij geopend. Ik heb veel dingen van VSO geleerd, zoals boekhouden, verantwoordingsplicht en transparantie.

Mensen helpen

Ik wil een banenmaker zijn, geen banenzoeker. Ik vind het leuk om anderen te motiveren en inspireren. Dat doe ik elke keer als ik mijn gemeenschap bezoek: word wakker en doe iets, hou op met vragen. Ik betrek mensen altijd bij wat ik doe. Zo heb ik bijvoorbeeld een training gegeven in hoe je jam kan maken. Zo help ik mensen om voor meer inkomen te zorgen waarmee ze hun levensstandaard kunnen verbeteren.

Ik ben gaan bakken door vrienden die dat deden. Ik hou ervan. Ik bak mijn taarten elke dag. Ik maak ze ook op bestelling: bruiloften, verjaardagen, diploma-uitreikingen.

Ik heb nu één medewerker in dienst. Een alleenstaande moeder. Ze is één van mijn buren. Zo help ik haar om haar levensstandaard te verbeteren. Mijn plan is om verder uit te breiden en meer mensen aan te nemen die helpen met bakken. Ik wil ook meer verkopers aannemen, die mijn producten aan de deur verkopen.

Het is mijn droom om een succesvolle zakenvrouw te worden, één van de grootste van het land. Zo kan ik de mensen van de gemeenschap waarin in ben opgegroeid, nog beter steunen.”

Meer weten?

Jongeren programma stimuleert ondernemerschap: “Ik wil een banenmaker zijn, geen banenzoeker.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over , ,

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV