Meer weten? informatie@fondsen.org

JINC ontwikkelt Game Changer met schenking Postcode Loterij

Medewerkers van JINC ontvangen Postcode Loterij-ambassadeur Quinty Trustfull met luid gejuich – evenals de cheque die zij meeneemt. Foto: Roy Beusker Fotografie

In aanloop naar het Goed Geld Gala, dat dit jaar op 4 maart plaatsvindt, heeft de Nationale Postcode Loterij JINC verrast met geweldig nieuws. Deze non-profitorganisatie, die strijdt tegen kansenongelijkheid onder jongeren in Nederland, krijgt 850.000 euro voor het project Game Changer. Daarmee kan JINC met een mobiel team ook kwetsbare jongeren in kleinere, landelijke gemeenten bereiken.

Met Game Changer kan JINC haar activiteiten niet alleen aanbieden in de acht regio’s waar we op dit moment actief zijn; maar ook kleinere, landelijke gemeenten bereiken met een mobiel team. Dit mobiele team leert scholen hoe ze op een concrete, praktische manier een brug kunnen slaan tussen jongeren en het bedrijfsleven. Door hen te leren hoe ze Bliksemstages en Sollicitatietrainingen kunnen organiseren, en het samen opzetten van project Carrière Coach. Na een jaar van intensief samenwerken kunnen de scholen zelfstandig verder met behulp van een speciaal te ontwikkelen online platform.

De schenking aan JINC is mogelijk dankzij de 2,9 miljoen deelnemers die de Postcode Loterij telt; de helft van de prijs van elk lot gaat immers naar een goed doel. JINC is daarbij uiteraard niet de enige begunstigde. Tijdens het Goed Geld Gala op 4 maart maakt de Postcode Loterij bekend hoeveel geld zij schenken aan goede doelen op het gebied van mens en natuur. Vorig jaar was dit een totaalbedrag van ruim 357,5 miljoen euro voor een betere wereld.

Bekijk ook eens onze benificiëntpagina op de website van de Nationale Postcode Loterij.

Over de Nationale Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen die werken aan een rechtvaardige en groene wereld. De loterij werft fondsen voor haar goede doelen en geeft bekendheid aan hun werk.

Bij de Postcode Loterij vormt je postcode je lotnummer. Daardoor win je samen met je buren. Inmiddels spelen 2,9 miljoen huishoudens mee met de loterij. Deelnemers maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen en steunen met de helft van hun lotprijs jaarlijks 103 goededoelenorganisaties. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 5,4 miljard euro aan mens en natuur geschonken.

 

Het bericht JINC ontwikkelt Game Changer met schenking Postcode Loterij verscheen eerst op JINC.

Zoeken in berichten:

Categorieen

Fondsen.org
Strandplevier 23
2201 XJ Noordwijk
informatie@fondsen.org
KvK 34160633