Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

JINC maakt kinderen nu ook digitaal vaardig

jINC

Goed nieuws: JINC heeft haar leerlijn uitgebreid met een nieuw project. Docenten en vrijwilligers uit het bedrijfsleven brengen kinderen tijdens Digitale Vaardigheden de beginselen van programmeren bij.

“De wereld digitaliseert in rap tempo”, vertelt projectmanager Eline Leo. “En dat is ook voor kinderen die opgroeien in wijken met sociaaleconomische achterstan van groot belang. Ze moeten leren welke rol techniek speelt hun dagelijks leven én ontdekken dat de IT-sector hen later heel veel kansen geeft op een baan.”

Vrijwilligers uit het bedrijfsleven kunnen kinderen als geen ander meenemen in de wereld van de IT en werk. Zij fungeren daardoor echt als een rolmodel.”

Eline Leo, projectmanager Digitale Vaarrdigheden

Om dat voor elkaar te krijgen, ontwikkelde Eline samen met stichting FutureNL een programma van vier lessen voor kinderen van de basisschool. De focus ligt daarbij op Computational Thinking, dus op het benaderen en oplossen van problemen met behulp van logica en computertechnologie. De jonge deelnemers leren daarbij, stapje voor stapje, veel over computertaal, algoritmes en automatiseren.

Doe mee!

Twee lessen worden gegeven door de docent, die  door JINC inhoudelijk op zijn taak wordt voorbereid. Tijdens de andere twee lessen komen er professionals naar de klas. Hun meerwaarde is groot, zegt Eline. “Zij kunnen als geen ander kinderen meenemen in de wereld van de IT en werk. Zij fungeren daardoor echt als een rolmodel.”

Digitale Vaardigheden wordt gegeven in Amsterdam, Flevoland, Haaglanden, Leeuwarden, Oost-Brabant, Rotterdam-Rijnmond, Utrecht, Zaanstad en Zuid-Limburg. Wil je vanaf schooljaar 2020-2021 meedoen met je school of als vrijwilliger uit het bedrijfsleven? Lees dan hier verder

Het bericht JINC maakt kinderen nu ook digitaal vaardig verscheen eerst op JINC.

JINC maakt kinderen nu ook digitaal vaardig

jINC

Maatschappij
Derkinderenstraat 106, Amsterdam, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV