Meer weten? informatie@fondsen.org

“Jemen is gedompeld in constante rouw”

“Dit conflict heeft er voor gezorgd dat de dood aan geen huis voorbij gegaan is. Gezinnen verliezen hun geliefden door bombardementen op de grond, luchtaanvallen, honger en dodelijke ziektes. De dood is niet meer weg te denken uit het dagelijkse nieuws in Jemen. Soms voelt het alsof het land één grote rouwende gemeenschap is geworden, waarbij iedereen elkaar constant condoleert.”

Bovenstaand ooggetuigenverslag van een van de CARE medewerkers ter plaatse geeft een hartverscheurend beeld van de huidige situatie in Jemen. De laatste cijfers die wij hebben ontvangen van het veldkantoor moet de ogen van de wereld doen openen. Zonder humanitaire hulp zou een kwart miljoen mensen in acute hongersnood verkeren. Nog eens 20 miljoen mensen zouden zonder hulp niet genoeg te eten krijgen.

“De situatie zien we van dag tot dag verslechteren” zegt een CARE Jemen medewerker. “Het leed is dermate groot dat het tegen grenzen van de mogelijkheden van organisaties zoals CARE zit. We hopen dat dit de ogen van veel mensen opent voor het leed dat we hier dagelijks zien.”

Lees meer over de situatie in Jemen op dit moment

Categorieen

Fondsen.org
Strandplevier 23
2201 XJ Noordwijk
informatie@fondsen.org
KvK 34160633