Meer weten? informatie@fondsen.org

Jacob: “Ik vind het belangrijk om vluchtelingen in de regio te helpen”

Jacob Kiewiet organiseert sinds 2004 de collecte in het Gelderse Klarenbeek. “Ik ben er weinig tijd aan kwijt, maar kan op deze manier wel echt iets betekenen voor mensen in nood”, vertelt hij. Lees hieronder zijn verhaal.

“Sinds 2004 organiseer ik nu de collecte in Klaverbeek. Ik ben ooit benaderd met de vraag of ik mee wilde helpen. Op dat moment kende ik ZOA nog niet, maar eigenlijk was ik meteen enthousiast. Voornamelijk het feit dat de hulp in de regio plaatsvindt sprak me aan.”

“Ik vind het sterk dat er ter plekke samen met de mensen gewerkt wordt aan een oplossing. Ook vind ik het belangrijk om vluchtelingen te helpen. Dat ik dat door de collecte op een actieve manier kan doen geeft veel voldoening.”

“Wat ik leuk vind aan de collecte is het organiseren en het contact met mensen. Het levert vaak leuke gesprekken op aan de deur. Je kunt mensen echt enthousiasmeren! Daarnaast is het heel motiverend om heel concreet resultaat van je inspanning te zien. Dat geeft me elke keer weer veel energie.”

Categorieen

Fondsen.org
Strandplevier 23
2201 XJ Noordwijk
informatie@fondsen.org
KvK 34160633