Izzy Vogel wint het Rijksmuseum Junior Fellowship 2019

Izzy Vogel deed haar onderzoek onder de titel Dit is nostalgie naar historische mode en toonde haar veelzijdigheid door zelf mode te ontwerpen, er fraaie filmpjes over te maken en een werkelijk schitterende website te produceren.

Ad van Liempt, voorzitter jury Rijksmuseum Junior Fellowship: Er is sprake van een onderzoek van een hoger niveau dan je van scholieren zou verwachten; van een creatief proces waar je als toeschouwer verbaasd van staat; en van een creatief product waar je alleen maar bewondering voor kunt hebben.

Rijksmuseum Junior Fellowship

Jaarlijks brengen meer dan 185.000 leerlingen een bezoek aan het museum. Naast het kennis maken met kunst en geschiedenis willen het Rijksmuseum en de NTR met het Junior Fellowship ook leerlingen interesseren voor vakgebieden als conservering, educatie en restauratie.

Traineeship

De auteurs van de tien beste inzendingen hebben, voorafgaand aan de uitreiking, een intensief vijfdaags traineeship doorlopen, waarin ze een kijkje achter de schermen van het museum kregen. Dit jaar stond de restauratie van de Nachtwacht centraal. Hiervoor werkten de deelnemers samen met onderzoekers en restauratoren van het Rijksmuseum. De opdracht was: Maak een video over de restauratie van De Nachtwacht die middelbare scholieren boeit en nieuwsgierig maakt. Deze video verschijnt binnenkort op SchoolTV.

Het Rijksmuseum Junior Fellowship wordt mogelijk gemaakt door Stichting Saphir / Rijksmuseum Fonds

Fondsen.org
Strandplevier 23
2201 XJ Noordwijk
informatie@fondsen.org
KvK 34160633