Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Israëlische veiligheidstroepen arresteren Palestijnse cultureel leider in Oost-Jeruzalem

PAX voor Vrede

Israëlische veiligheidstroepen hebben gisteren drie Palestijnse culturele leiders in Oost-Jeruzalem gearresteerd. Rania Elias, directeur van het culturele centrum Yabous en Suhail Khoury, directeur van het Edward Said National Conservatory for Music, werden dezelfde dag nog vrijgelaten, maar Dawoud al-Ghoul, hoofd van het Jerusalem Arts Network, blijft in hechtenis.

PAX kent Dawoud als een cultureel leider binnen de Palestijnse gemeenschap in Jeruzalem. Volgens een woordvoerder van de Israëlische politie zijn de arrestaties verricht in verband met belastingontduiking en fraude. PAX benadrukt dat dit typische beschuldigingen zijn om het maatschappelijk middenveld het zwijgen op te leggen.

De arrestaties kunnen niet als incidenten worden beschouwd maar maken deel uit van aanvallen van Israël op het Palestijnse maatschappelijk middenveld en culturele instellingen in Oost-Jeruzalem.

PAX roept op tot de onmiddellijke vrijlating van Dawoud al-Ghoul en roept de internationale gemeenschap op om de kwestie van de arrestaties en de bredere context van de onderdrukking van de Palestijnse burgerruimte in Jeruzalem aan de orde te stellen bij de Israëlische autoriteiten. 

Dit bericht is afkomstig van de website van Pax Nederland:

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/israelische-veiligheidstroepen-arresteren-palestijnse-cultureel-leider-in-oost-jeruzalem

Israëlische veiligheidstroepen arresteren Palestijnse cultureel leider in Oost-Jeruzalem

PAX voor Vrede

Mensen in nood
Sint Jacobsstraat 12 3511 BS Utrecht
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV