Meer weten? informatie@fondsen.org

Ishimwe voelt zich niet meer alleen

Ishimwe Bolis kan voor het eerst in zijn leven een beetje communiceren met zijn familie. Ishimwe woont in Rwanda met zijn moeder, broer en zus. Omdat hij de enige in zijn gezin is met een gehoorbeperking wordt hij buitengesloten door zijn familie. Door ons programma EmployAble leert hij hoe hij schoenen kan repareren, maar ook gebarentaal. Hierdoor kan hij schoenmaker worden en later voor zichzelf en zijn familie zorgen. Maar hij kan ook eindelijk met zijn familie communiceren.

Hij werkt bij een bedrijf samen met andere jongeren met een gehoorbeperking. Zijn leraar leert hem om schoenen te repareren. Het is een uitdaging voor Ishimwe om te leren hoe hij schoenen moet maken. Omdat hij doof is, moet zijn leraar alles uitleggen door het te laten zien. Zijn leraar kan namelijk geen gebarentaal. Wanneer Ishimwe en zijn klasgenoten met een gehoorbeperking het niet begrijpen, dan wordt de leraar erg boos. Toch is Ishimwe erg blij dat hij met mensen zoals hij werkt. Hij voelt zich niet alleen. Hij kan met hen communiceren en ze helpen elkaar. Ishimwe hoopt iedere dag meer gebarentaal te leren, omdat hij houdt van nieuwe dingen leren.

Samen voor een inclusieve wereld
Samen kunnen we werken aan een inclusieve wereld. Een wereld waarin jongeren zoals Ishimwe een onderdeel kunnen uitmaken van de samenleving. Steun jij deze jongeren, zodat zij naar school kunnen gaan? Met jouw hulp zorg je ervoor dat jongeren met een handicap trainingen en juiste lesmaterialen krijgen. Help jij mee?

Delen:

Categorieen

Fondsen.org
Strandplevier 23
2201 XJ Noordwijk
informatie@fondsen.org
KvK 34160633