Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Irak: extra hulp voor ziekenhuizen in strijd met corona

Artsen zonder grenzen

In Bagdad helpen we in een ziekenhuis waar mogelijke coronapatiënten worden behandeld. ‘We trainen het ziekenhuispersoneel in het opvangen van verdachte en bevestigde coronapatiënten’, vertelt onze projectcoördinator Shaukat Muttaqi vanuit Irak. Ook trainen we hen in infectiepreventie, zoals bijvoorbeeld het gebruik van mondkapjes. ‘Om te voorkomen dat het virus zich verder verspreidt in het ziekenhuis.’

Inwoners van Mosul hebben al veel doorstaan

Een afdeling van een ziekenhuis in Mosul is gereed om mogelijke coronapatiënten te kunnen isoleren. Ook bouwen we een van onze eigen afdelingen om, zodat we ook daar coronapatiënten kunnen opvangen. ‘De gezondheidszorg in Mosul is al zwaar getroffen door de oorlog in 2017 en de inwoners hebben veel moeten doorstaan. We doen er alles aan om te voorkomen dat deze uitbraak niet nog meer lijden veroorzaakt’, zegt Muttaqi.

Preventieve maatregelen in al onze projecten

‘Elke dag helpen we honderden kwetsbare mensen in onze projecten in Irak’, vertelt Muttaqi. Zo blijven we bijvoorbeeld moeder-en-kindzorg geven, voeren we operaties uit en verlenen we psychische hulp. We hebben inmiddels preventieve maatregelen genomen om te voorkomen dat het virus zich verder verspreidt onder onze patiënten en ons personeel.

We doen dit. Samen.

Een pandemie kent geen grenzen, en wij ook niet. Onze teams werken nu in meerdere landen in Europa en ver daarbuiten aan het bestrijden van het coronavirus (COVID-19).

Volg de laatste ontwikkelingen over onze hulp wereldwijd op onze Twitter. Onze teams doen er alles aan om ervoor te zorgen dat de meest kwetsbare mensen de medische zorg krijgen die zij nodig hebben.

We doen dit. Samen.

Irak: extra hulp voor ziekenhuizen in strijd met corona

Artsen zonder grenzen

Mensen in nood
Naritaweg 10, 1043 BX Amsterdam, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over ,

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV