Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Iraanse advocaat Sotoudeh verkeert in kritieke toestand

Amnesty International

Het leven van de gevangen mensenrechtenadvocaat Nasrin Sotoudeh is in gevaar. Amnesty International roept de autoriteiten van Iran op haar onmiddellijk en onvoorwaardelijk vrij te laten. Om die oproep kracht bij te zetten, voeren we donderdag  – kleinschalig, want corona-proof – actie bij de Iraanse ambassade in Den Haag. En we roepen zoveel mogelijk mensen op sms-jes te sturen naar de ambassade. Nasrin Sotoudeh moet zo snel mogelijk vrijkomen.

Nasrin Sotoudeh (57) streed tegen de doodstraf en de verplichte hoofddoek in Iran. De Iraanse overheid veroordeelde haar daarom tot een celstraf van 38 jaar en 148 stokslagen. De situatie in de gevangenis waar zij samen met tientallen andere politieke gevangenen zit is, zeker door de coronacrisis, ondraaglijk geworden.

Daarom ging Nasrin afgelopen augustus in hongerstaking om tegen dit onrecht te protesteren. Ruim veertig dagen later is ze opgenomen op de intensive care. Haar hart klopt moeizaam en praten gaat bijna niet meer. Haar man en kinderen maken zich ernstige zorgen.

Achtergrond

Nasrin Sotoudeh zet zich al jaren in voor mensenrechten in Iran. Ze zat al eerder gevangen vanwege haar mensenrechtenwerk en wordt al lang geïntimideerd en lastiggevallen door de Iraanse autoriteiten. Amnesty International voert al jaren actie voor haar.

Sms-actie

Nasrin Sotoudeh is een moedige mensenrechtenverdediger die nooit had mogen worden opgesloten. Haar gezondheidssituatie is zeer zorgelijk, daarom is het van belang dat zij snel vrijkomt. Amnesty roept dan ook zoveel mogelijk mensen op sms-jes te sturen naar de ambassade in den Haag. De sms-jes worden omgezet in spraakberichten die rechtstreeks naar de telefoon van de ambassade gaan en worden afgespeeld zodra de telefoon wordt opgenomen.

Doe mee aan de sms-actie en vraag dringend om Sotoudehs onmiddellijke vrijlating.

Dit artikel is afkomstig van de website van Amnesty International:

https://www.amnesty.nl/actueel/iraanse-advocaat-sotoudeh-verkeert-in-kritieke-toestand

Iraanse advocaat Sotoudeh verkeert in kritieke toestand

Amnesty International

Mensenrechten
Amnesty International Nederland, Keizersgracht, Amsterdam, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV