Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Interview Anna Timmerman: Aan vrijheid moet je altijd werken

In het mei-nummer van het tijdschrift Volzin, magazine voor religie en samenleving, wordt Anna Timmerman geïnterviewd over een tekst die haar inspireert. De algemeen directeur van PAX koos voor een gedicht van Marion Bloem dat zij schreef in opdracht van het nationaal comité 4 en 5 mei.

Als vrij zijn is: hou jij je mond want ik heb iets te zeggen

Als vrij zijn is: jij achter tralies, want dan hoeven wij niet bang te zijn voor al jouw anders zijn en doen en anders laten (…)

Als vrij zijn is: steeds rustig slapen omdat de anderen hun tong moedwillig is ontnomen

Als vrij zijn is: eten wat en wanneer je wilt maar de schillen laten vallen in de kranten waar de honger wordt verzwegen (…)
Marion Bloem

Over haar drijfveren voor vredeswerk zegt Timmerman onder meer: ‘Vrijheid is iets waaraan je altijd moet blijven werken. Steeds moet je je afvragen: is mijn vrijheid ook de vrijheid van een ander? Of gaat mijn vrijheid ten koste van een ander? Kijk naar de situatie in Kamp Moria op Lesbos, waar duizenden vluchtelingen vast zitten. Maar Nederland legt de oproep om mensen op te halen uit het kamp gewoon naast zich neer: we hebben hier geen ruimte voor vijfhonderd kinderen die daar in de allergrootste nood zitten, onder bedreiging van het coronavirus; nee, we hebben het even te druk met onze eigen intelligente lockdown. De verontwaardiging daarover vind ik terug in dit gedicht. Dan is vrijheid munt voor mij en kop eraf voor jou. Dan is vrijheid lucht en willekeurig. Als ik dat lees, krijg ik een rilling over mijn rug. Tegelijk inspireren die regels me om mijn werk te doen. Ik wil niet wegkijken. Ik wil me er rekenschap van geven dat mijn vrijheid misschien over de ruggen van anderen gaat.’  Lees het hele interview hier.

Interview Anna Timmerman: Aan vrijheid moet je altijd werken

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over , ,

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV