Internationale Dag van de Gezondheid in Mozambique

Internationale Dag van de Gezondheid in Mozambique

Vandaag vieren de we de Internationale Dag van de Gezondheid naast de mensen die getroffen zijn door de cycloon in Mozambique. Cycloon Idai, die een paar weken geleden over Mozambique raasde, heeft tot nu toe het leven van 598 mensen geëist. Meer dan 50 gezondheidscentra en ziekenhuizen zijn gedeeltelijk vernietigd. We zien veel gevallen van ernstige diarree en cholera en malaria, onder andere als gevolg van de gezondheidstoestand waarin ze leven na het passeren van de cycloon.

“Dokters van de Wereld ondersteunt lokale gezondheidscentra met noodhulp en geneesmiddelen, zodat ze hun diensten kunnen herstellen. Ook bieden we gezondheidszorg in verschillende kampen”, zegt Cristina Miñana, noodhulpcoördinator van Dokters van de Wereld in Mozambique.

Zo is Dokters van de Wereld begonnen met het verzorgen van patiënten in een gezondheidscentrum in het vluchtelingenkamp ‘John Segredo’, zo’n 100 kilometer van Beira, het epicentrum van de cycloon. Samen met verschillende andere NGOs, het ministerie van Volksgezondheid en de Wereld Gezondheids Organisatie werken we aan een cholera-vaccinatiecampagne. Op de eerste dag zijn al 30.000 mensen gevaccineerd en het is de bedoeling om tegen 9 april 800.000 te bereiken.

Fondsen.org
Strandplevier 23
2201 XJ Noordwijk
informatie@fondsen.org
KvK 34160633