Indonesië: noodsituatie tsunami beëindigd, onze hulp loopt door in wederopbouwfase

donderdag 10 januari 2019

De noodsituatie in het tsunamirampgebied op Java is officieel voorbij. De Indonesische autoriteiten hebben dat op 5 januari vastgesteld. Een aantal hulporganisaties hebben zich nu uit de getroffen provincie Banten teruggetrokken. Onze teams blijven hulp bieden in de getroffen gebieden.

783 patiënten behandeld

Op 7 januari hadden we 106 patiënten behandeld in de gezondheidscentra in Labuan en Carita. Via onze mobiele klinieken waren dat er 677. Het totaal aantal patiënten komt daarmee op 783.

Project voor jongeren

‘We blijven actief in Banten omdat we er sinds februari 2018 al een gezondheidsproject voor jongeren hadden’, zegt landencoördinator Daniel von Rège. ‘We hebben aangeboden de medische zorg voor slachtoffers en overlevenden van de ramp voort te zetten en te helpen in de wederopbouwfase.’

Hygiënepakketten

Op 9 januari distribueerden we hygiënepakketten onder 500 gezinnen die hun toevlucht hadden gezocht in opvangkampen en bij gastgezinnen met minder goede hygiënische omstandigheden. De pakketten bevatten onder meer zeep, een emmer, tandpasta en tandenborstel, en maandverband.

Fondsen.org
Strandplevier 23
2201 XJ Noordwijk
informatie@fondsen.org
KvK 34160633