Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

In Memoriam: prof. dr. Charles Boucher

Aidsfonds – Soa Aids Nederland

Sinds de jaren 90 wijdde Charles zijn hele professionele leven aan het onderzoek naar hiv. Dit richtte zich in eerste instantie op resistentie van hiv tegen medicatie. Later werd hij professor aan het Erasmus Medisch Centrum en zette hij zich naast onderzoek ook met volle passie in voor het opleiden van studenten en het organiseren van medisch onderwijs. Hij was een internationaal gerenommeerd onderzoeker op het gebied van hiv en stond aan de basis van vele ontwikkelingen in het hiv-veld.

Charles liet altijd zijn stem horen. Zijn levendige aanwezigheid zullen de meesten na een ontmoeting met Charles niet snel vergeten zijn. Wij kennen Charles als een slimme, zeer gedreven man met maar één doel: innovatie aanjagen. Van de implementatie van hiv-preventiepil PrEP tot de ambitie om Nederland naar nul nieuwe hiv-infecties te brengen en om hiv te genezen. Aidsfonds vond in Charles een uitdagende partner in het realiseren van ambitieuze doelen.  

Van 2007 tot en met 2013 was Charles lid van de wetenschappelijke adviesraad van Aidsfonds, waar hij gevraagd en ongevraagd advies gaf over bestedingen aan wetenschappelijk onderzoek. De laatste jaren was hij nauw betrokken bij NL4Cure, het nationale initiatief om hiv-genezing te versnellen. Ook was hij projectleider van door Aidsfonds gefinancierde projecten.

Charles was een enorme aanjagende kracht achter NL4Cure, een geweldige man met humor die buiten de gebaande kaders dacht en bereid was om tijd en energie te investeren in nieuwe initiatieven. We zullen hem missen en wensen zijn familie, vrienden en collega’s veel sterkte.

Dit bericht is afkomstig van de website van het SOA - Aidsfonds:

https://aidsfonds.nl/nieuws/in-memoriam-prof-dr-charles-boucher/

In Memoriam: prof. dr. Charles Boucher

Aidsfonds – Soa Aids Nederland

Gezondheid en Handicaps
Logo Aidsfonds
Keizersgracht 392, 1016 GB Amsterdam, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV