Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

In 2018 meer aanvallen op hulpverleners

In 2018 meer aanvallen op hulpverleners

Terwijl de wereld geconfronteerd wordt met enkele van de ergste humanitaire crises in decennia, worden gezondheidswerkers die hulp en essentiële gezondheidsdiensten aanbieden nog steeds aangevallen. Minstens 167 hulpverleners werden gedood en minstens 710 hulpverleners raakten gewond in 2018. Dat blijkt uit een nieuw rapport van de Health and Conflict Health in Conflict Coalition waar Dokters van de Wereld onderdeel van is.

De Health and Conflict Health in Conflict Coalition documenteerde minstens 973 aanvallen op gezondheidswerkers, gezondheidsfaciliteiten, ziekenvervoer en patiënten in 23 landen in conflict over de hele wereld in 2018. Ten minste 167 gezondheidswerkers stierven en minstens 710 raakten gewond. Dit betekent een toename van het aantal gedocumenteerde aanvallen vergeleken met 2017, toen de coalitie 701 dergelijke gevallen rapporteerde.

Israel

De meeste aanvallen op gezondheidswerkers werden geregistreerd in de door Israel bezette Palestijnse gebied, gevolgd door Syrië en Afghanistan.

Het rapport vond ook een toename van de aanvallen op vaccinerende werknemers, die plaatsvonden in zes landen: Afghanistan, de Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR), de Democratische Republiek Congo (DRC), Pakistan, Somalië en Sudan. Deze aanvallen ontnemen mensen toegang tot essentiële gezondheidsdiensten die we allemaal nodig hebben, inclusief cruciale vaccinaties zoals polio, en brengen wereldwijde doelen voor universele dekking van de gezondheidszorg en mondiale gezondheidsbeveiliging in gevaar.

Het rapport bevat ook aanbevelingen voor de internationale gemeenschap over de manier waarop gezondheidswerkers en gezondheidsdiensten beter kunnen worden beschermd, en toont voorbeelden van de vooruitgang die het afgelopen jaar is geboekt, zoals de lancering van het WHO-surveillancesysteem voor aanslagen op de gezondheidszorg, dat in 2018 aanvallen rapporteerde op de gezondheidszorg in negen conflictlanden.

In 2018 meer aanvallen op hulpverleners

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Dokters van de Wereld
fondsen.org

Explosies in Beiroet

Dinsdag vonden in Beiroet twee enorme explosies plaats die een groot deel van de stad in totale woesternij hebben achtergelaten. De ravage is enorm: er

Lees verder »

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV