Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

“Ik durf nu mijn mening te geven, mijn zelfvertrouwen is echt verbeterd”

Terre des Hommes

Dertien agents of change uit verschillende delen van Indonesië hebben bijvoorbeeld meegedaan aan een nationale bijeenkomst waarin de implementatie van kinderrechten in het overheidsbeleid centraal stond. Zij gingen ook in gesprek met medewerkers van het Ministerie van Women Empowerment & Child Protection en ze ontmoetten een VN-lid dat gespecialiseerd is in kinderrechten. Één agent of change kreeg de kans om naar de Asian Children Summit in Bangkok te gaan. Namens Indonesië sprak zij over de situatie en aanpak van commerciële seksuele uitbuiting van kinderen. 

Jongerengroepen

“Mijn zelfvertrouwen is echt verbeterd, omdat ik in het openbaar vragen moest stellen en ook mijn mening mocht geven. Ik was echt verbaasd dat zoveel van mijn leeftijdsgenootjes zich ook zorgen maken om allerlei issues en daar wat aan willen doen. Het was zo fijn om hun mening te horen. Ik ben nu nog gemotiveerder om actief te blijven in jongerengroepen”, zegt agent of change Ar uit batam.  

Sinds de start van de Down to Zero-projecten in Indonesië leren steeds meer kinderen over hun rechten, bijvoorbeeld op gebied van gezondheid, bescherming tegen (seksuele) uitbuiting, het recht op een eigen mening, en vele andere rechten. Ook stimuleren wij dat kinderen en jongeren met elkaar over hun rechten praten en dat zij dat ook thuis doen, met hun broers en zussen maar ook met hun ouders. 

Dit bericht is afkomstig van de website van Terre des Hommes:

https://www.terredeshommes.nl/nl/actueel/ik-durf-nu-mijn-mening-te-geven-mijn-zelfvertrouwen-is-echt-verbeterd

“Ik durf nu mijn mening te geven, mijn zelfvertrouwen is echt verbeterd”

Terre des Hommes

Kinderen en kansen
Stichting Terre des Hommes Nederland, Zoutmanstraat, Den Haag, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV