Meer weten? informatie@fondsen.org

“Ik ben trots op ZOA”

Capacity Development Coördinator Nicole woont met haar man Maarten, die ook voor ZOA werkt, in een kleine stad in Myanmar. Hun dochter Annou van 1,5 jaar leerde hen laatst een belangrijke les…

“Afgelopen weekend liep ik met mijn man Maarten en ons dochtertje Annou van 1,5 jaar in het park in Taungoo. Zoals ieder weekend kwamen hier veel mensen om wat te eten, rond te lopen of om gewoon een beetje te hangen. We liepen over het pad naar de pagoda, de tempel, en passeerde een meisje dat aan het bedelen was. Ze zal niet ouder geweest zijn dan 5 jaar en zat met een kleurrijk tasje om haar schouders om het geld, dat ze van voorbijgangers kreeg, in te doen. Annou zag het meisje met een uitgestoken hand zitten. Ze liep resoluut op het meisje af, pakte haar uitgestoken hand en maakte in haar babytaal duidelijk dat ze wilde dat het meisje met haar mee ging. Het meisje reageerde verbaasd en wist niet zo goed wat ze met Annou’s hand moest doen. Na enige twijfel pakte ze toch Annou’s hand vast. En zo liepen ze samen weg, hand in hand en zingend in hun eigen taal. Op weg naar de pagoda, om samen rond te rennen en te spelen met een oude bezem die ze hadden gevonden.

En dit verhaal vergeet ik nooit meer. Twee meisjes, allebei klein en vrolijk, maar uit twee totaal verschillende werelden met uiteenlopende toekomstperspectieven. Maar zij zagen elkaar. Zij zagen een meisje om mee te spelen en vast te houden. Geen verschillen, allebei gelijkwaardig. De volgende dag op kantoor ontving ik het overzicht met alle suggesties en feedback op onze activiteiten die we van 156 boerengezinnen hebben ontvangen. We hebben binnen ons project een procedure voor feedback en suggesties opgezet waarmee we actief naar de mening van onze doelgroep vragen. Hoe werken we met de boerengezinnen samen? Wat zijn hun suggesties om onze activiteiten te verbeteren? Voelen zij zich betrokken in het project? Ontvangen ze tijdig informatie? Sluiten onze activiteiten aan op hun behoeften?

Categorieen

Fondsen.org
Strandplevier 23
2201 XJ Noordwijk
informatie@fondsen.org
KvK 34160633