Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

IJslandse walvissen veilig in 2020

Reykjavik, 28 April 2020 Reykjavik, 28 april 2020 – IFAW juicht de aankondiging toe van twee IJslandse walvisvaarders dat ze deze zomer niet op walvissen gaan jagen. IJsland beleeft het tweede jaar op rij zonder walvisvangst. Volgens Patrick Ramage, IFAW’s directeur van het Marine Conservation Program: “Het is nu duidelijk dat we het einde van de IJslandse walvisjacht zien, wat goed nieuws is voor walvissen, goed nieuws voor IJsland en goed nieuws voor de bescherming van de zee wereldwijd. IFAW prijst onze oude partners en vrienden in IJsland die hebben gewerkt om een ​​einde te maken aan het wrede doden van gewone vinvissen en dwergvinvissen in IJslandse wateren en ook om de consumptie van walvisvlees door internationale toeristen te beëindigen.”

In een media-interview zei Kristjan Loftsson, de CEO van Hvalur – het enige bedrijf dat betrokken is bij de Finse walvisjacht in IJsland – dat hij dit jaar niet zou jagen op walvissen vanwege de concurrentie van Japan als ook de huidige Covid-19-gerelateerde beperkingen.

Gunnar Bergmann Jonsson, algemeen directeur van de dwerg walvisjacht IP-Utgerd, vertelde AFP dat hij voorgoed ophield met zijn walvisjacht.

Vinvissen – het op één na grootste dier op aarde – worden alleen in IJsland gedood voor export naar Japan, terwijl dwergvinvissen voornamelijk worden gedood om toeristen in het land te voeden. Sinds 2003, het jaar waarin het land de commerciële walvisvangst hervatte, zijn in IJsland meer dan 1500 vinvissen en dwergvinvissen gedood.

Om mee te helpen met de inspanningen van IFAW om walvissen in IJsland te beschermen, leest u meer over Meet Us Don’t Eat Us of ondertekent u onze petitie voor walvissen op www.ifaw.is

Neem voor meer informatie, afbeeldingen of om interviews te regelen contact op met:

Fransijn Bulhof, communicatiemanager, +31 0648348008, fbulhof@ifaw.org

Over IFAW

Het Internationaal Fonds voor Dierenwelzijn (IFAW) is een wereldwijde non-profitorganisatie die dieren en mensen samen laat gedijen. Wij zijn experts en gewone mensen die in zeeën, oceanen en in meer dan 40 landen over de hele wereld werken. We redden, rehabiliteren en laten dieren vrij, en we herstellen en beschermen hun natuurlijke leefomgeving. De problemen waarmee we worden geconfronteerd, zijn urgent en gecompliceerd. Om ze op te lossen, combineren we fris denken met gedurfde actie. We werken samen met lokale gemeenschappen, overheden, niet-gouvernementele organisaties en bedrijven. Samen pionieren we nieuwe en innovatieve manieren om alle soorten tot bloei te laten komen. Kijk hoe op ifaw.org.

IJslandse walvissen veilig in 2020

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over ,

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV