IFAW start campagne tegen onderwaterlawaai tijdens Beach Cleanup

Het IFAW deed dit jaar mee aan de Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee met een eigen etappe op 12 augustus 2018. Om zo mee te helpen voorkomen dat zwerfaval in zee terechtkomt en om extra aandacht te vragen voor onderwaterlawaai. Een vervuiling van de zee waar nog weinig aan wordt gedaan.

Samen met partner SOS Dolfijn en 150 vrijwilligers ruimden we 10 kilometer strand tussen Scheveningen en Wassenaar en verwijderden maar liefst 452 kilo afval. We vonden 308 ballonresten, grote stukken scheepshout, visnet, blikjes, kleine stukjes plastic van verpakkingen en heel veel sigarettenfilters. In totaal werd tijdens de 14-daagse tour 11.163 kilo afval langs de Nederlandse kust gevonden.

Acteur Egbert-Jan Weeber, zanger Florian Wolff, politicus Frank Wassenberg, Boyan Slat van de Ocean Cleanup en 3FM dj Sander Hoogendoorn hielpen om onze boodschap te verspreiden. Met hun steun konden we nog meer mensen bewust maken van het probleem van onderwaterlawaai. De komende maanden gaan we hier mee door. Op het Rotterdam Wildlife Filmfestival wordt onze documentaire Sonic Sea vertoond op vrijdag 26 en zaterdag 27 oktober 2018. De film is genomineerd voor twee awards in de categorie ‘milieu’ en ‘onderwater’. Kaarten hiervoor kan je vanaf 1 oktober bestellen via de website van het Filmfestival.

Wil je de foto’s bekijken van de beach cleanup? Kijk dan op onze Facebookpagina.

Sabine Zwiers

Fondsen.org
Strandplevier 23
2201 XJ Noordwijk
informatie@fondsen.org
KvK 34160633