Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Hulpverlener Plan International gedood in Zuid-Sudan

Plan International Nederland

Plan International is geschokt en bedroefd door de moord op een van haar vrijwilligers in Zuid-Sudan. De hulpverlener werd op 29 oktober aangevallen door gewapende mannen nabij de stad Pibor en stierf ter plaatse aan schotwonden. Een andere medewerker raakte bij de aanval gewond en is voor medische zorg overgevlogen naar Juba.

Het incident deed zich voor toen een team van medewerkers van Plan International terugkeerde van het leveren van levensreddende voedselpakketten en voedingssupplementen aan kinderen en moeders met kleine kinderen, die getroffen waren door geweld en overstromingen in het gebied.

“Onze gedachten en condoleances zijn bij de familie en vrienden van onze collega die werd vermoord tijdens het verlenen van essentiële humanitaire hulp”, zegt George Otim, directeur van Plan International in Zuid-Sudan. “Ons personeel en onze vrijwilligers spelen een cruciale rol bij het verlenen van humanitaire hulp aan enkele van de meest kwetsbare en moeilijk te bereiken community’s ter wereld. Zij hebben – ondanks de onstabiele situatie – ons werk in Zuid-Sudan met grote moed gesteund.”

“Het aanvallen van humanitaire hulpverleners is een schending van het internationaal humanitair recht. Hulpverleners mogen nooit een doelwit zijn. Wij veroordelen deze gruwelijke aanval in de sterkst mogelijke bewoordingen. Hun veiligheid en beveiliging moeten worden gegarandeerd, zodat ze humanitaire hulp kunnen bieden aan community’s in nood. Zonder angst voor geweld”, stelt Otim.

Plan International heeft alle operaties in het gebied tijdelijk stopgezet en zal de veiligheidsmaatregelen opnieuw beoordelen.

Hulpverlener Plan International gedood in Zuid-Sudan

Plan International Nederland

Kinderen en kansen
Stadhouderskade 60 1072 AC Amsterdam
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV