Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Hulporganisaties naar Tweede Kamer: mentale gezondheidszorg in conflictgebieden kan niet wachten

Cordaid

Cordaid en vijf andere organisaties dringen bij de Tweede Kamer aan op meer aandacht voor psychosociale hulp en geestelijke gezondheidszorg in conflictgebieden. Ook in de komende regeerperiode. Op 16 juni gaan we erover in gesprek met parlementsleden.

In door conflict getroffen landen is mentale gezondheidszorg fundamenteel. De Nederlandse overheid heeft zich daarom de afgelopen jaren op internationaal niveau ingezet voor een verbeterde integratie van psychosociale hulp en geestelijke gezondheidszorg in noodhulp, wederopbouw en ontwikkelingssamenwerking.

Het is belangrijk dat de Nederlandse overheid zich hiervoor blijft inzetten, deelt de coalitie van zes hulporganisaties die bestaat uit ARQ, Cordaid, IFCR, het Rode Kruis, Save the Children en War Child in een position paper.

Geestelijke gezondheidszorg na conflicten

Albert van Hal, programmamanager bij Cordaid: “In veel van de landen waar Cordaid werkt, blijven conflicten terugkeren. Wij werken met mensen die het zwaarst zijn getroffen door geweld, dit zijn vaak vrouwen en kwetsbare groepen. Cumulatief trauma maakt het moeilijker voor mensen om hun samenleving weer op te bouwen als het geweld eenmaal is gestopt; geestelijke gezondheidszorg is hiervoor essentieel. Voor effect op de lange termijn is het belangrijk dat psychosociale hulp en geestelijke gezondheidszorg onderdeel worden van nationale gezondheidssystemen.”

–> Lees de position paper “Mental Health and Psychosocial Support blijft prioriteit in Nederlands OS beleid”

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van Cordaid:

https://www.cordaid.org/nl/nieuws/hulporganisaties-naar-tweede-kamer-mentale-gezondheidszorg-kan-niet-wachten/

Hulporganisaties naar Tweede Kamer: mentale gezondheidszorg in conflictgebieden kan niet wachten

Cordaid

Cordaid, Grote Marktstraat, Den Haag, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV