Hulporganisaties lanceren online steunprogramma voor kinderen in Nederland

TeamUp_Mozaiek_home.jpg.1200x630_q85_crop_focal_area-1044%2C579%2C694%2C707.jpg

TeamUp Thuis

TeamUp Thuis is een wisselende combinatie van games om met elkaar te spelen, te bewegen en bezig te zijn. Staartentikken, spiegelen, de gekke kip – het kan overal waar een beetje plaats is: in de woonkamer, de tuin of op het balkon. TeamUp Thuis kan kinderen van 6 tot en met 11 jaar helpen beter om te gaan met emoties die de coronacrisis met zich meebrengt en waar ze zich soms niet goed raad mee weten, zoals angst, stress, verveling en boosheid.

Veerkracht versterken

“Onze ervaring in crisisgebieden leert ons dat kinderen heel verschillend reageren in moeilijke en nare situaties. Waarschijnlijk is dat met de coronacrisis niet anders,” zegt Frank Velthuizen van TeamUp. “Soms willen ze in deze moeilijke tijd veel meer knuffelen. Soms zijn ze angstig of teruggetrokken. Of ze zijn juist vaak boos of lastig. Maar wij weten ook uit ervaring dat kinderen enorm veerkrachtig zijn. Spelen en bewegen kunnen daarbij helpen. TeamUp helpt te ontspannen en hiermee de stress te verlagen en is goed voor lijf en leden.”

War Child, Save the Children en UNICEF Nederland

TeamUp is ontwikkeld door War Child, Save the Children en UNICEF Nederland. Het is in gebruik voor kinderen in crisisgebieden in het Midden-Oosten, Afrika en Zuid-Amerika, en ook voor kinderen in asielzoekerscentra in Nederland. Het programma wordt stelselmatig gemonitord en geëvalueerd om kwaliteit en effectiviteit te garanderen.

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van War Child:

https://www.warchild.nl/nieuws/online-steunprogramma-nederland/

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MEER NIEUWSBERICHTEN