Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Hopeloos verstrikt

Deze jonge mannetjes merel was verstrikt geraakt in een fruitnet in een tuin. Hij dacht een lekker hapje eten gevonden te hebben. En kwam toen hopeloos vast te zitten. Een plastic draadje zat helemaal om de vleugels van het arme vogeltje gewikkeld. Hij heeft zich uiteraard geprobeerd los te wurmen. Maar het gevolg was, dat hij alleen maar vaster kwam te zitten. Het draadje zat inmiddels zo strak, dat het al een wondje had veroorzaakt.

Fruitnetten, maar ook voernetjes om vogels bij te voeren, zijn voor vogels een potentieel gevaar. Want ze kunnen verstrikt raken in de draden en komen zo vast te zitten. Als ze niet worden opgemerkt, worden ze aangepikt door andere vogels of sterven een langzame, pijnlijke hongersdood.

Onze dierverzorgers Martin en Yvonne hebben, met zijn tweeën, een tijd lang voorzichtig moeten peuteren, om dit weer los te krijgen. Maar het mereltje is nu van het pijnlijke draadje bevrijdt. En hij is door naar Vogelopvang de Wulp. Daar mag hij even bijkomen, aansterken en daar wordt zijn wond verder behandelt. En als hij weer is opgeknapt, gaat ‘ie weer de wijde wereld in.

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Hopeloos verstrikt

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV

Mogen wij JE op de hoogte houden?

Wekelijks sturen wij een nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws en de meest recente vacatures. Wil je deze ook ontvangen? Als je het onderstaande formulier invult dan zetten we je graag op de lijst.