Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Hommage aan Sef Peeters

‘Mijn werk is een middel om een veel onderliggender gevoel naar boven te halen, om te ontdekken hoe ik ten opzichte van het leven sta.’ (Sef Peeters in 1980)

In 2014 maakte Sef Peeters in Museum Boijmans Van Beuningen een zaalvullende installatie met werken uit het museumdepot van kunstenaars wier geboortejaar, net als dat van hemzelf, tussen 1940 en 1960 ligt. Hun namen tekende hij ter plekke in spiegelschrift op de muur, zodat de kunstenaars als het ware aan de andere kant kwamen te staan, dichtbij, maar voor eeuwig gescheiden van hetgeen ze hebben voortgebracht. Zo vond hij een beeld voor de manier waarop een hele generatie kunstenaars zal voortleven na de dood. In de nacht van 5 op 6 augustus is Sef, die al enige tijd ziek was, daadwerkelijk naar de andere kant van de muur gegaan.

Hommage aan Sef Peeters

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over , ,

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV