Hoedjesparade! Zoals op Prinsjesdag

Prinsjesdag staat bol van tradities. Een ervan is de hoedjesparade, waarbij vrouwelijke leden van de regering en het Koninklijk Huis een hoed dragen bij de troonrede. De Zonnebloem in Bergschenhoek ging de politici alvast voor.  

Het was bomvol in het kerkgebouw van de Hervormde Gemeente Bergschenhoek, waar de lokale Zonnebloem-afdeling voor het eerst een hoedjesmiddag hield, vooruitlopend op Prinsjesdag. Dat de activiteit een succes zou worden, stond op voorhand al vast: de aanmeldingen stroomden binnen. Uiteindelijk genoten ruim vijftig deelnemers en vrijwilligers van de afdeling Bergschenhoek van de verzameling curieuze hoofddeksels van hoedenmuseum Zet ‘m Op.

Van Tibet tot Afghanistan
Vrijwilliger en organisator Henk Starink: “Wil Gorter van het museum had meer dan 200 hoeden, petten en andere hoofddeksels meegenomen. Van chique tot functioneel, zoals een bromfietshelm. En vanuit alle windstreken, tot aan Afghanistan en Tibet toe.” Voor de pauze kregen de deelnemers en vrijwilligers uitleg over de verschillende soorten hoeden, over de tradities en hoe je hoeden draagt. Na de pauze mochten de hoeden worden gepast. Dat lieten de aanwezigen zich geen twee keer zeggen.

Fondsen.org
Strandplevier 23
2201 XJ Noordwijk
informatie@fondsen.org
KvK 34160633