Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Hoe blijf je als verpleegkundige op de been tijdens de coronacrisis?

Artsen zonder grenzen

Om mentaal gezond te blijven, raadt Kremer aan om dicht bij jezelf te blijven. ‘Ben je verdrietig? Stop dat niet weg. Angstig? Dat is heel normaal. Er komt vanzelf een moment dat je bang wordt; ik dacht eerst zelf dat ik gewoon veilig was als ik me maar aan de richtlijnen hield. Totdat de eerste collega’s op andere klinieken ziek werden en soms zelfs stierven. Of toen ik de eerste keer bloed moest prikken bij een ebolapatiënt: ik besefte me dat ik zelf een ziekte kon oplopen met een sterftekans van 60%. Nuchter proberen te blijven hielp me het meest: het werk moet gebeuren en dat doe ik zo veilig mogelijk. Dit is waarvoor ik ben opgeleid, dit hoort bij mijn werk, ik heb ervaring met emotionele en onmenselijke situaties in mijn vakgebied. Kortom: ik kan dit. Vertel jezelf dat.’

Hoe blijf je als verpleegkundige op de been tijdens de coronacrisis?

Artsen zonder grenzen

Mensen in nood
Naritaweg 10, 1043 BX Amsterdam, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV

Mogen wij JE op de hoogte houden?

Wekelijks sturen wij een nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws en de meest recente vacatures. Wil je deze ook ontvangen? Als je het onderstaande formulier invult dan zetten we je graag op de lijst.