Meer weten? informatie@fondsen.org

Hitteplan zorgt voor hartverwarmende samenwerking

Twee weken geleden ontstond het idee bij Schreiber om eens met het Rode Kruis om tafel te zitten. “Het was een oriënterend gesprek over wat we in de toekomst eventueel voor elkaar zouden kunnen betekenen.” Deze samenwerking ging iets sneller dan gepland toen het hitteplan geactiveerd werd. “We vonden dit een mooie aanleiding om direct in de praktijk te ondervinden hoe we elkaar konden ondersteunen.”

Schreibers team van verpleegkundigen bezoekt iedereen die in een thuissituatie wat extra hulp kan gebruiken. “Bij de één zijn we drie keer per dag voor de alledaagse handelingen, maar we hebben ook relatief veel zelfstandige mensen waarbij we één keer per week medicatie verzorgen of wondzorg bieden.”

“We inventariseerden binnen deze groep of er animo was voor een bezoekje van het Rode Kruis. En die was er. Zo verdeelden we 125 zorgvragers over negen vrijwilligers van het Rode Kruis en vijf mensen van ons eigen team en creëerden we deze week gemiddeld twee inloopmomenten, dus in totaal 250 extra bezoekjes.”

Mevrouw Bodelien-Hurkens krijgt bezoek van Rode Kruis-vrijwilliger Mieny 

Categorieen

Fondsen.org
Strandplevier 23
2201 XJ Noordwijk
informatie@fondsen.org
KvK 34160633