High tea met de vriendenclub

high20tea20cupcakes_collage.jpg

Eerst een high tea, en daarna zélf cupcakes bakken en versieren – de jongerenwerkgroep Groningen en Drenthe heeft een calorierijke maar vooral heel gezellige middag achter de rug. “Het bij elkaar zijn is eigenlijk het allermooiste.”

In Assen verzamelen zich zaterdag meer dan twintig Zonnebloemers – deelnemers én vrijwilligers. Ze treffen er mooi gedekte tafels aan: schalen vol donuts, sandwiches en andere lekkernijen.

Strand, café en muziek

Het is niet de eerste high tea die de jongerenwerkgroep Groningen en Drenthe organiseert. Wegens succes herhaald, zeg maar. “Gemiddeld doen we elke maand wel iets samen. Een middag naar het strand, een café-avond… Toevallig ga ik met iemand anders deze week nóg een keer op pad, naar een artiestenmiddag in Delfzijl.”

Aan het woord is Gelinda Vrieling (31) uit Oude Pekela – zo’n drie kwartier rijden vanaf Assen. Die reistijd heeft ze er graag voor over. “Ik ga nu al bijna zeven jaar mee, als het aan mij ligt zo vaak mogelijk. Sinds kort ga ik soms ook mee met activiteiten van de lokale afdeling in Pekela. Anders, maar óók heel leuk!”

Samenzijn

De deelnemers dragen zelf suggesties aan voor activiteiten van de werkgroep. Gelinda kijkt altijd erg uit naar de café-avonden die regelmatig georganiseerd worden. “Met cupcakes heb ik eigenlijk niet zoveel”, zegt ze lachend. “Maar het gaat ook om het samenzijn.”

 

Na de high tea komen de bakmixen, deegkommen en schalen met decoratie op tafel. De groep gaat aan de slag. “Echt heel leuk om te doen”, vindt Gelinda. Als versiering kiest ze voor een laagje roze glazuur, met chocolade erover en een roze bloem bovenop. “Al zeg ik het zelf, ik ben er best trots op!”

Vriendenclub

Om haar heen gaan andere deelnemers lachend op de foto met hun creatie. De sfeer is die van een vriendenclub, en zo mag je de werkgroep ook wel beschouwen, vindt Gelinda. “De Zonnebloem helpt me ontspannen, maar de sociale contacten zijn minstens zo belangrijk. Ook buiten de activiteiten om houden we veel contact, via Facebook bijvoorbeeld. Zo bouw je echt vriendschappen op!”

Kijk voor een impressie van de middag ook op het Twitterkanaal van de werkgroep Groningen en Drenthe.

Zelf cupcakes maken?

Met de afdeling, in een klein groepje of gewoon gezellig thuis? Hier onze baktips:1. Bakken

Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop met de mixer 110 gram zachte boter met 110 gram suiker tot een lekker luchtig mengsel. Klop er twee grote eieren doorheen, en daarna 110 gram zelfrijzend bakmeel toe, met een klein beetje zout en zakje vanillesuiker. Doe het mengsel in papieren vormpjes en bak de cupcakes in 15 minuten goudbruin.

2. Versieren
Voor de versiering kun je bij speciaalzaken kant-en-klare ‘icing’ kopen, die je met een spuitzak aanbrengt. Er zijn online ook recepten te vinden om het zelf te makenTip: koop er wat gele kleurstof bij, een spuitmondje in de vorm van een bloemblaadje en haal de hagelslag tevoorschijn – en je maakt in een handomdraai deze Zonnebloemcupcakes!

 

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van Stichting Zonnebloem:

https://www.zonnebloem.nl/actueel/nieuwsberichten/2018/10/high%20tea%20met%20de%20vriendenclub

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MEER NIEUWSBERICHTEN