Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Het Nationaal schoolontbijt is van start!

Maag Lever Darm Stichting

Een half miljoen kinderen op zo’n 3000 scholen schuiven deze week aan om samen te ontbijten. Het Nationaal Schoolontbijt, dat tot vrijdag duurt, wordt voor de achttiende keer gehouden. Gezond ontbijten is belangrijk. Door een goed, vezelrijk ontbijt komt de spijsvertering weer op gang. Na een lange nachtrust heeft je lichaam weer energie nodig.

Het thema van dit jaar is: ‘een betoverende tijd begint met een goed ontbijt’. De ontbijttafels worden vanwege de coronacrisis alleen op scholen gedekt, en niet in de gemeentehuizen.

De Maag Lever Darm Stichting steunt dit initiatief van harte. Vorig jaar werd duidelijk dat inmiddels bijna 95 procent van de kinderen van 4 tot en met 12 jaar dagelijks ontbijt. In 2008 was dat nog 80 procent. Die stijging is fantastisch. Kinderen in Nederland eten volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum echter nog te weinig fruit en te weinig volkorenbrood en ze drinken te veel suikerhoudende dranken. Dus dat er aandacht blijft voor een gezond ontbijt is dus van groot belang.

Ontbijten is belangrijk
Ontbijten is belangrijk. Het helpt je spijsvertering om weer op gang te komen na een lange nachtrust. Het stimuleert de darmen en daarmee je stoelgang. Daarnaast helpt dagelijks ontbijten om te voorkomen dat je later op de dag minder trek hebt in ongezonde tussendoortjes en snacks. En natuurlijk geeft een ontbijt je energie die je nodig hebt om te werken of naar school te gaan. Na een lange nacht heeft je lichaam weer energie nodig! Maar als je ontbijt is het belangrijk dat je kiest voor een gezond en vezelrijk ontbijt. Zo maak je een gezonde start van de dag.

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van Maag Darm Lever Stichting:

https://www.mlds.nl/het-nationaal-schoolontbijt-is-van-start/

Het Nationaal schoolontbijt is van start!

Maag Lever Darm Stichting

Gezondheid en Handicaps
Maag Lever Darm Stichting, Stationsplein, Amersfoort, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV