Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Hersenstichting en Edwin van der Sar Foundation gaan samen verder

Hersenstichting Nederland

Fusie versterkt link tussen wetenschappelijk onderzoek en praktijk 

Per januari 2021 hebben de Edwin van der Sar Foundation en de Hersenstichting hun krachten gebundeld. Beide stichtingen werken al enkele jaren succesvol samen aan diverse projecten om mensen met hersenletsel te helpen. Met deze samensmelting kunnen de huidige en nieuwe projecten verder worden uitgebreid. De bedrijfsvoering van de beide stichtingen is inmiddels samengevoegd. Het label en de identiteit van de Edwin van der Sar Foundation blijven in deze samenwerking behouden. Oprichters Edwin en Annemarie van der Sar blijven nauw betrokken bij hun Foundation en de Hersenstichting. 

Beide stichtingen zetten zich al jaren in voor mensen met hersenletsel. De Hersenstichting focust zich hierbij meer op wetenschappelijk onderzoek en de Edwin van der Sar Foundation op de praktijkprojecten die mensen met hersenletsel helpen om weer mee te kunnen doen in de maatschappij. Onderzoek en concrete programma’s worden door deze fusie bij elkaar gebracht en zullen elkaar nog meer versterken.  

“Er ontstaat een cirkel van onderzoek, funding en praktijkprogramma’s die zichzelf continu blijft voeden, waardoor de doelgroep nog beter geholpen kan worden” zegt Annemarie van der Sar, oprichtster van de Edwin van der Sar Foundation. “Samen kunnen we meer bereiken dan alleen. Ik ben dan ook erg trots dat we deze stap hebben mogen zetten met de stichting, zodat we nog meer mensen met hersenletsel kunnen helpen.” 

Revalidatie, participatie en preventie 

“Met de gezamenlijke expertise en mankracht zijn we in staat om de projecten op gebied van revalidatie, participatie en preventie verder uit te breiden. En dat is goed nieuws voor de patiënt van nu en in de toekomst”, zegt Merel Heimens Visser, directeur bestuurder van de Hersenstichting. “Door deze fusie kunnen er meer mensen met hersenletsel geholpen worden om te werken aan herstel en om weer mee te kunnen doen in de maatschappij.” Door het financieren van onderzoek, het geven van voorlichting en het verbeteren van de zorg willen de stichtingen hersenletsel zoveel als mogelijk voorkomen. En de slachtoffers van hersenletsel kansen bieden op (erkenning en) herstel, zodat ze weer kunnen meedoen in de samenleving.   

Meer informatie over de fusie vind je hier

Over de Hersenstichting  

1 op de 4 mensen heeft een hersenaandoening. Hersenaandoeningen zijn helaas hard op weg de grootste ziekte van Nederland te worden. Dit moet stoppen. Want een hersenaandoening zet je leven op z’n kop. En vroeg of laat raakt het ons allemaal. Daarom zet de Hersenstichting alles op alles voor gezonde hersenen voor iedereen. Nu en in de toekomst. We zetten niet in op één aandoening, maar investeren breed in baanbrekende oplossingen die hersenaandoeningen helpen voorkomen, afremmen, of genezen. Om dit te bereiken laten we onderzoek doen, geven we voorlichting en zetten we ons in voor betere patiëntenzorg. Meer informatie: www.hersenstichting.nl.   

Over de Edwin van der Sar Foundation 

De Edwin van der Sar Foundation wil de kwaliteit van leven van mensen met hersenletsel verbeteren door middel van beweging en deskundige begeleiding. Wij doen dit door inspirerende (beweeg)faciliteiten, begeleiding en uitdaging aan te bieden. Door mensen met hersenletsel zelf de positieve effecten van beweging en structuur te laten ervaren. En door optimistische informatie te delen met deze doelgroep, hun omgeving en de Nederlandse maatschappij over het leven met – en het mogelijk voorkomen van hersenletsel/-schade. Meer informatie www.edwinvandersarfoundation.nl

Hersenstichting en Edwin van der Sar Foundation gaan samen verder

Hersenstichting Nederland

Gezondheid en Handicaps
Maanweg 174 2516 AB Den Haag
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV