Help Venezuela – Geef op Giro 5125

rode-kruis-logo-transparant-2.png
Help Venezuela – Geef op Giro 5125 | Rode Kruis Nederland

Nieuwsbericht

Geplaatst op: 8 februari 2019

Het Rode Kruis schaalt de hulpverlening in Venezuela en omringende landen op. In Venezuela is vooral behoefte aan medicijnen, medische apparatuur en het opleiden van ziekenhuispersoneel. In de omringende landen is voedsel, water, onderdak en medische zorg dringend nodig.

Ruim drie miljoen Venezolanen zijn hun land ontvlucht. Meestal hebben ze alles achter zich moeten laten en komen ze na een vaak gevaarlijke vlucht met hun schamele bezittingen aan in landen als Colombia, Peru en Ecuador, maar ook op Aruba en Curaçao. Eenmaal aangekomen zijn ze uitgeput. Ze hebben psychosociale hulp nodig, maar ook voedsel en onderdak.

“We verlenen in de verschillende landen eerste hulp aan de mensen die zijn gevlucht. Vaak hebben ze een barre tocht van dagen achter de rug en zijn ze zwak en uitgedroogd als ze aankomen,” zegt Marieke van Schaik, directeur van het Rode Kruis. “We kunnen deze mensen niet aan hun lot overlaten.”

Om de hulpverlening in Venezuela en omringende landen te blijven verlenen, heeft het Rode Kruis tientallen miljoenen nodig. De hulporganisatie hoopt dat Nederland bereid is te geven op Giro 5125 (IBAN NL02 INGB 0000 0051 25) is voor de Venezolanen die onze hulp hard nodig hebben.

Samen maken we een verschil

Blijf op de hoogte

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van het Rode Kruis Nederland:

Help Venezuela – Geef op Giro 5125

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MEER NIEUWSBERICHTEN