Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Handtekeningen burgerinitiatief tegen kooien ingediend bij Europese commissie

World Animal Protection Nederland

Een jaar lang voerden we campagne tegen het gebruik van kooien in de Europese vee-industrie. Nog steeds worden in heel Europa meer dan 360 miljoen varkens, kippen, konijnen en andere dieren in kleine kale kooien gehouden. Om precies te zijn: 368.974.282 (!) miljoen dieren – dat is meer dan het aantal mensen dat in de Verenigde Staten woont. De dieren zitten opgesloten voor hun vlees, eieren of om mee te fokken in de vee-industrie. Geen daglicht, opgepropt met soortgenoten of helemaal alleen in een kooi en zonder de mogelijkheid om hun kont te kunnen keren.

Hoe lijden dieren in kooien in de Europese vee-industrie

In actie tegen kooien

In 2018 sloten wij ons aan bij het initiatief van Compassion in World Farming, om dierenbeschermingsorganisaties in Europa te mobiliseren om een einde te maken aan het leed van dieren die in kooien worden gehouden. Samen met meer dan 100 andere organisaties, verzamelden we 1,6 miljoen handtekeningen. Helaas werd een deel van de handtekeningen afgekeurd en kwamen we uiteindelijk op bijna 1,4 miljoen gevalideerde handtekeningen. Niet alleen werd hiermee het doel van 1 miljoen ruim behaald, ook is het het grootse initiatief voor dieren ooit. En nog een leuk feitje: van de 75 geregistreerde Europese burgerinitiatieven, is dit pas het zesde initiatief dat meer dan 1 miljoen steunbetuigingen verzamelde en dus geldig is. Een resultaat om trots op te zijn!

Wat gebeurt er nu met de handtekeningen? 

Begin oktober werden de handtekeningen officieel aangeboden aan de Europese Commissie. Een kooiverbod komt nu hoog op de agenda in de Europese politiek, want door ons initiatief moet Europa een reactie geven. Daarvoor heeft de Commissie 6 maanden de tijd. Houd onze website en social media in de gaten; zodra wij meer weten zullen we van ons laten horen! Bedankt voor al jullie stemmen! 

Wil jij meer doen voor dieren in de wereldwijde vee-industrie? Financiële instellingen zoals banken en pensioenfondsen investeren – misschien wel met jouw geld – in kooivarkens en plofkippen. Maak hier samen met ons een einde aan en onderteken nu de brief.

Onderteken de brief

Dit bericht is afkomstig van de website van World Animal Protection:

https://www.worldanimalprotection.nl/actueel/handtekeningen-burgerinitiatief-tegen-kooien-ingediend-bij-europese-commissie

Handtekeningen burgerinitiatief tegen kooien ingediend bij Europese commissie

World Animal Protection Nederland

Natuur, Milieu en Dieren
Louis Couperusplein 2, 2514 HP Den Haag, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV