Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Half miljoen voor steun aan slachtoffers van sprinkhanenplaag

Het geweldige nieuws werd deze week bekend gemaakt. ZOA krijgt – voor een project in samenwerking met ICCO en Dorcas – een half miljoen voor de hulp aan de mensen die zo hard getroffen worden door de sprinkhanenplaag. 

Er is eerder over geschreven. Honderdduizenden mensen worden getroffen door de sprinkhanenplaag die op dit moment over Ethiopie raast. Bijna 200.000 hectare akkerbouw en ruim 1350000 hectare grasland is al opgegeten door de sprinkhanen. Op dit moment is de verwachting dat de eitjes van de eerste generatie binnenkort uit zullen komen, waardoor de populatie mogelijk 20x zo groot zal worden.

ZOA heeft ongeveer een half miljoen euro gekregen van het ministerie van Buitenlandse zaken om hulp te bieden in twee zwaar getroffen gebieden. We bieden noodhulp aan kwetsbare gezinnen die acuut voedseltekort hebben. Ook helpen we de lokale gemeenschap en overheid om de sprinkhanen zo goed mogelijk te bestrijden. Daarnaast werken we op de lange termijn aan herstel – met speciaal zaaigoed voor gewassen en gras kunnen de mensen zo snel mogelijk weer voedsel produceren en gras laten groeien voor hun vee.

Half miljoen voor steun aan slachtoffers van sprinkhanenplaag

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over , ,

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV