Haags Ensemble Modelo62 verzorgt muziekprogramma rondom werk van Sedje Hémon in het Centraal Museum

In samenwerking met Gaudeamus presenteert het Centraal Museum op zondag 9 september het Haagse Ensemble Modelo62 in het Centraal Museum Utrecht. Ensemble Modelo62 verzorgt een nieuw muziekprogramma rondom het recent herontdekte werk van Sedje Hémon (1923-2011). Deze Nederlands-Joodse componiste en beeldend kunstenares ontwikkelde een unieke methode om beeld in geluid te vertalen en creëerde zo verschillende schilderij-composities. Op tachtigjarige leeftijd ontwierp ze zelfs een virtual reality museum, waar haar werk te zien en te horen was.

Andrius Arutiunian en Marianna Maruyama raakten zo geïnspireerd door het werk van Hémon, dat ze besloten om haar gedachtegoed voort te zetten in nieuwe creaties en een internationaal podium te geven. Tijdens Documenta 14 zagen meer dan een miljoen bezoekers haar schilderij-partituren bijvoorbeeld in Kassel en Athene.

Het programma Hidden Agreements bestaat uit drie composities van Hémon en twee nieuwe composities van Andrius Arutiunian en Marianna Maruyama die geïnspireerd zijn op Hémons multidisciplinaire manier van werken. Thema’s als beweging, repetitieve lichamen, virtual reality en digitaal verval vormen de kern van deze nieuwe werken. De drie composities van Hémon zijn door Ensemble Modelo62 afgelopen mei voor het eerst in 40 jaar weer uitgevoerd.

Tickets

Zondag 9 september, 16.30 – 17.30 uur, Centraal Museum

Wilt u het programma bijwonen? Kaarten voor dit muziekstuk zijn voor €10,- te koop op de website van Gaudeamus: www.gaudeamus.nl

Over Ensemble Modelo62

Met een combinatie van ambitieuze, innovatieve programmering en een hoog uitvoeringsniveau heeft het Haagse Ensemble Modelo62 een internationale reputatie opgebouwd in de hedendaagse experimentele muziek. De strakke, energieke uitvoeringen brengen de composities tot leven en oogsten zowel bij het publiek als de pers veel waardering. Dit komt tevens tot uitdrukking in de manier waarop de musici het experiment benaderen met een opvallende openheid, waaruit nieuwe ideeën en technieken ontstaan, gebruik makend van een groot scala aan muzikale stijlen.

Fondsen.org
Strandplevier 23
2201 XJ Noordwijk
informatie@fondsen.org
KvK 34160633