Greenpeace wil klimaatplan van Schiphol

f20fb7b4-190911-foto-1-fotograaf-david-jo-bradley.jpg

Noodlanding voor het klimaat-protest met omwonenden voor het hoofdkantoor

Schiphol, 11 september 2019 – Greenpeace heeft vanochtend samen met omwonenden van luchthavens gedemonstreerd voor het hoofdkantoor van de Schiphol Group. De actievoerders rolden een groot spandoek uit voor de hoofdingang met de tekst “Noodlanding voor het klimaat.” Ook werden er flyers uitgedeeld aan het personeel. De actievoerders willen een klimaatplan van Schiphol. De luchthavens van Schiphol zijn samen goed voor een CO2-uitstoot van 13,6 megaton. “Dat is bijna net zoveel als alle personenauto’s van Nederland. Ondertussen wil Schiphol alleen maar groeien, en de uitstoot en overlast groeien mee”, aldus campagneleider Dewi Zloch van Greenpeace.

Het protest volgt op de plannen van minister Van Nieuwenhuizen om Schiphol te laten groeien en vliegveld Lelystad te openen. Hoe dat te rijmen valt met de klimaatcrisis is onduidelijk zegt Greenpeace. Vandaag wordt onder andere hierover gedebatteerd tijdens het Algemeen Overleg Luchtvaart in de Tweede Kamer.

Actie-verkiezing

Onder de noemer ‘Noodlanding voor het klimaat’ organiseert Greenpeace later dit jaar een grote massale actie tegen Schiphol Group. Eerder leverden gesprekken tussen Greenpeace en Dick Benschop van Schiphol Group niets op. De afgelopen maanden zijn er honderden actie-ideeën verzameld in het hele land. Vanaf maandag 16 september kan er via noodlandingvoorhetklimaat.nl gestemd worden op het beste idee voor de actie.

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van Greenpeace Nederland:

Greenpeace wil klimaatplan van Schiphol

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MEER NIEUWSBERICHTEN