Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

World Animal Protection Nederland

Wereldwijd dieren beschermen

Onze missie: wereldwijd dieren beschermen.

Onze visie: een wereld waarin dierenwelzijn ertoe doet en wreedheid tegen dieren niet meer bestaat.

We stoppen dierenleed

Waarom? Omdat dieren een leven zonder pijn en leed verdienen.

Hoe? Door dieren in nood te helpen en op te komen voor waardig leven voor dieren.

We hebben projecten over de hele wereld – we bieden noodhulp en educatie en helpen overheden en gemeenschappen om voor hun dieren te zorgen en ze te beschermen.

We laten de wereld zien dat dieren belangen hebben en dat wij daarvoor opkomen

Waarom? Omdat dieren bewustzijn en gevoel hebben en dus niet onnodig horen te lijden.

Hoe? Door te laten zien dat een waardige behandeling van dieren niet alleen voor hun maar ook voor mensen beter is en duurzamer.

Zo voeren we campagne voor een Universele Verklaring van Dierenwelzijn die dit onderwerp op de politieke agenda zet en wereldwijd zal leiden tot diervriendelijker leven. Inmiddels hebben al miljoenen mensen, honderden dierenorganisaties en tientallen regeringen hun steun hieraan toegezegd.

We inspireren mensen om dieren te beschermen

Waarom? Omdat we allemaal in staat zijn om dierenwelzijn te verbeteren.

Hoe? Door gemeenschappen en overheden  te laten zien dat dierenleed onnodig, zinloos en verwerpelijk is.

Zo werken we aan het beëindigen van berengevechten in Pakistan – dit is slechts een voorbeeld van hoe we dierenleed stoppen door mensen te helpen dieren te respecteren en te beschermen.

We zetten dieren wereldwijd op de agenda

Waarom? Omdat een duurzame toekomst voor onze planeet alleen kan worden bereikt als zowel dieren als mensen een deel van de oplossing zijn.

Hoe? Door deel uit te maken van invloedrijke, wereldwijde debatten over hoe we om moeten gaan met elkaar, de dieren en onze grondstoffen, nu en in de toekomst.

Zo helpen we bij het vormgeven van de Duurzaamheidsdoelen van de VN, die alle landen vanaf 2016 over moeten nemen. Zo zorgen we ervoor dat de bescherming van dieren niet wordt vergeten.

We zijn World Animal Protection

  • We stoppen het onnodig lijden van dieren
  • We bewegen mensen om dieren op de mondiale agenda te zetten
  • We laten de wereld zien hoe belangrijk dieren zijn voor iedereen
  • We motiveren mensen om het leven van dieren te verbeteren
  • Op naar een betere wereld voor dieren!
Meer weten over World Animal Protection Nederland:

World Animal Protection Nederland

Louis Couperusplein 2, 2514 HP Den Haag, Nederland

Vacatures van World Animal Protection Nederland:

Nieuwsberichten van World Animal Protection Nederland:

Kippen geruimd om vogelgriep; ‘dit kan zo niet langer’

De vogelgriep rukt op. Niet alleen triest voor wilde vogels die aan het virus overlijden, maar ook een groot risico's voor kippen in Nederland. Honderdduizenden kippen zijn al gedood vanwege de uitbraak. 'De vogelgriep is slechts een voorbeeld en toont wederom aan hoe problematisch ons voedselsysteem is', zegt onze directeur Dirk-Jan Verdonk. Eerder moesten al 35.700 kippen in Altforst worden gedood, en deze week werden 100.000 leghe ...

Vegaburger mag naam behouden; restricties voor zuivel

We zijn blij met de beslissing van het Europees Parlement. Julia Bakker, campagnemanager veehouderij, vertelt: 'We zijn voor het gebruik van vleesnamen voor plantaardige producten, omdat consumenten dan beter beeld hebben wat ze kunnen verwachten van een bepaalde vleesvervanger. Steeds meer mensen kiezen gelukkig voor plantaardige alternatieven. Dat is mooi, want vleesvervangers zijn innovatieve initiatieven waarmee we ons voedselsystee ...

Handtekeningen burgerinitiatief tegen kooien ingediend bij Europese commissie

Een jaar lang voerden we campagne tegen het gebruik van kooien in de Europese vee-industrie. Nog steeds worden in heel Europa meer dan 360 miljoen varkens, kippen, konijnen en andere dieren in kleine kale kooien gehouden. Om precies te zijn: 368.974.282 (!) miljoen dieren – dat is meer dan het aantal mensen dat in de Verenigde Staten woont. De dieren zitten opgesloten voor hun vlees, eieren of om mee te fokken in de vee ...

BN’ers en ngo’s sturen open brief aan financiële sector

Dierenbeschermingsorganisatie World Animal Protection roept samen met BN’ers en organisaties via een open brief de Nederlandse financiële sector op te stoppen met investeren in de vee-industrie. Cabaretiers, schrijvers, presentators, acteurs en experts, onder wie Diggy Dex, Maryam Hassouni, Ruben van der Meer, Loretta Schrijver en Anita Witzier, scharen zich allemaal achter de boodschap die luidt: ‘bescherm de dieren, bescherm de planeet’ ...
1 / 212

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV