Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

World Animal Protection Nederland

Wereldwijd dieren beschermen

Onze missie: wereldwijd dieren beschermen.

Onze visie: een wereld waarin dierenwelzijn ertoe doet en wreedheid tegen dieren niet meer bestaat.

We stoppen dierenleed

Waarom? Omdat dieren een leven zonder pijn en leed verdienen.

Hoe? Door dieren in nood te helpen en op te komen voor waardig leven voor dieren.

We hebben projecten over de hele wereld – we bieden noodhulp en educatie en helpen overheden en gemeenschappen om voor hun dieren te zorgen en ze te beschermen.

We laten de wereld zien dat dieren belangen hebben en dat wij daarvoor opkomen

Waarom? Omdat dieren bewustzijn en gevoel hebben en dus niet onnodig horen te lijden.

Hoe? Door te laten zien dat een waardige behandeling van dieren niet alleen voor hun maar ook voor mensen beter is en duurzamer.

Zo voeren we campagne voor een Universele Verklaring van Dierenwelzijn die dit onderwerp op de politieke agenda zet en wereldwijd zal leiden tot diervriendelijker leven. Inmiddels hebben al miljoenen mensen, honderden dierenorganisaties en tientallen regeringen hun steun hieraan toegezegd.

We inspireren mensen om dieren te beschermen

Waarom? Omdat we allemaal in staat zijn om dierenwelzijn te verbeteren.

Hoe? Door gemeenschappen en overheden  te laten zien dat dierenleed onnodig, zinloos en verwerpelijk is.

Zo werken we aan het beëindigen van berengevechten in Pakistan – dit is slechts een voorbeeld van hoe we dierenleed stoppen door mensen te helpen dieren te respecteren en te beschermen.

We zetten dieren wereldwijd op de agenda

Waarom? Omdat een duurzame toekomst voor onze planeet alleen kan worden bereikt als zowel dieren als mensen een deel van de oplossing zijn.

Hoe? Door deel uit te maken van invloedrijke, wereldwijde debatten over hoe we om moeten gaan met elkaar, de dieren en onze grondstoffen, nu en in de toekomst.

Zo helpen we bij het vormgeven van de Duurzaamheidsdoelen van de VN, die alle landen vanaf 2016 over moeten nemen. Zo zorgen we ervoor dat de bescherming van dieren niet wordt vergeten.

We zijn World Animal Protection

  • We stoppen het onnodig lijden van dieren
  • We bewegen mensen om dieren op de mondiale agenda te zetten
  • We laten de wereld zien hoe belangrijk dieren zijn voor iedereen
  • We motiveren mensen om het leven van dieren te verbeteren
  • Op naar een betere wereld voor dieren!
Meer weten over World Animal Protection Nederland:

World Animal Protection Nederland

Louis Couperusplein 2, 2514 HP Den Haag, Nederland

Vacatures van World Animal Protection Nederland:

Nieuwsberichten van World Animal Protection Nederland:

New South Wales verbiedt het fokken van dolfijnen in gevangenschap!

Het is vandaag World Wildlife Day, de perfecte dag om goed dolfijnennieuws te delen. De regering van de Australische staat New South Wales (NSW) heeft het fokken van dolfijnen in gevangenschap en de import van dolfijnen in de staat verboden. Hoera! Dit verbod zou niet mogelijk zijn geweest zonder duizenden toegewijde supporters die al vele jaren een stem zijn voor dolfijnen wereldwijd. In augustus vorig jaar heeft Ben Pearson, campagnemanager …

Heb jij de foute beleggingen van je pensioenfonds al aangekaart?

De Volkskrant bracht vandaag het nieuws dat hoogleraren en medewerkers van Wageningen Universiteit het bestuur hebben opgeroepen om bij pensioenfonds ABP te eisen dat beleggingen in grote Braziliaanse vleesbedrijven stoppen, waaronder JBS, Marfrig en Minerva. De hoogleraren en medewerkers vinden het onverkoopbaar dat zij via pensioenfonds ABP bijdragen aan de problemen die zij in hun werk juist willen oplossen. We roepen medewerkers van ande…

Is soja een goede groene optie?

Soja dus. Het wordt vaak in verband gebracht met ontbossing. En om maar gelijk met de deur in huis te vallen: dat is terecht. Deze agricultuur heeft een verwoestende impact, want voor de bouw van sojaplantages wordt veel regenwoud gekapt of weggebrand. Dat is milieuvervuilend, verkleint het leefgebied van wilde dieren, en zorgt voor het verlies aan biodiversiteit. Meer land voor soja betekent minder plek voor wilde dieren. Geen goede optie dus zo…

Intensieve veehouderij is een gevaar voor onze biodiversiteit

Elk jaar worden wereldwijd zo’n 40 miljard dieren in de vee-industrie gebruikt voor hun vlees, melk en eieren. Deze dieren moeten topprestaties leveren om zoveel mogelijk te produceren of snel groeien om geslacht te worden. Daar is voeding voor nodig met veel hoogwaardige eiwitten, zoals soja. En ruimte, heel veel ruimte. Maar dat komt niet altijd ten goede aan de biodiversiteit. In tegendeel. Leefgebied wilde dieren verdwijnt Wereldwijd wo…
1 / 71234567

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV