Informatie over dit Goede Doel

Wereldkinderen

Wereldkinderen komt op voor de rechten en het welzijn van kinderen zonder ouderlijke zorg over de hele wereld met familieprogramma’s of interlandelijke adoptie. 

Alle activiteiten van Wereldkinderen komen samen in het motto: ieder kind heeft recht op een thuis.

Wereldkinderen richt zich op gezinsversterking om te voorkomen dat kinderen buiten hun gezin of familie moeten opgroeien en gezinsvervanging als het opgroeien in het gezin of familie niet meer mogelijk is. 

De interventiestrategie in vier stappen, waarbij de eerste prioriteit heeft boven de volgende.

Voorkomen dat families uiteen vallen

Wij steunen kinderen uit kwetsbare gezinnen om te voorkomen dat zij buiten de beschermende omgeving van hun familie moeten opgroeien. Wij doen dit samen met lokale organisaties.

Terugkeer naar eigen familie

Kinderen die op straat leven, in een kinderhuis wonen of op andere manier gescheiden van hun familie leven, helpen wij terug te keren naar hun biologische familie of gemeenschap. Wij werken hierbij samen met lokale organisaties.

Vervangend thuis in eigen land

Als kinderen echt niet bij hun eigen familie op kunnen groeien, maken wij ons sterk voor het vinden van pleeggezinnen in eigen land. Wij steunen daarom organisaties met familieprogramma’s voor pleegzorg of binnenlandse adoptie.

Interlandelijke adoptie

Als laatste optie bieden wij het kind een kans om via interlandelijke adoptie een nieuw liefdevol thuis in Nederland te vinden. Wij volgen hierbij de afspraken uit het Haags Adoptieverdrag.

Dit Goede Doel heeft momenteel geen vacatures

Informatie Goede Doel
  • Aantal vacatures 0 Jobs
  • Locatie Den Haag
  • Volledig adres Regulusweg 11, 2516 AC Den Haag, Nederland
  • Vacature Locatie

Connect with us
Neem contact op met Fondsen.org