Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Wakker Dier

Een dierwaardig leven voor alle dieren in de veehouderij: dat is onze droom. Een dier is geen levenloos product. Maar de voedingsindustrie denkt daar anders over. In deze sector dienen de dieren slechts één doel: winst maken. Maar zo goedkoop en massaal mogelijk vlees, eieren en zuivel produceren veroorzaakt veel dierenleed.

Van de dieren die voor bodemprijzen de toonbank over gaan, weten we één ding zeker. Ze hebben vrijwel allemaal een afschuwelijk leven gehad. Een leven in een wereld van beton en staal met nauwelijks ruimte of daglicht. Veel dieren halen de eindstreep niet maar sterven voortijdig een vaak langzame en pijnlijke dood.

Toch blijven aanbieders goedkoop vlees gebruiken als klantenlokker voor een hogere omzet. En consumenten, op hun beurt, blijven deze ‘kiloknallers’ kopen, juist omdat ze zo goedkoop in het schap liggen. Zo houdt de voedingsindustrie dierenleed in stand.

Onze doelstelling voor 2030

Er moet iets veranderen aan dit zieke systeem waarin niet elk dier telt, maar elke cent. Daarom strijdt Wakker Dier voor drastische hervorming van de voedingsindustrie. Wij zien minder én beter vlees als de oplossing voor het massale dierenleed. Wakker Dier wijst de schuldigen in de keten aan en roept hen ter verantwoording. Dit doen we publiekelijk, met namen en rugnummers. Dat is de snelste manier om het systeem te veranderen. Wij hebben dit vertaald in de volgende doelstelling:

In 2030 is de vleesconsumptie in Nederland met een kwart gedaald en heeft dit altijd minimaal 1 Beter Leven ster.

Dit betekent dat het jaarverbruik per persoon in 2030 uitkomt op 61 kg (peiljaar 2010: 81 kg). Het bereiken van deze doelstelling levert ook een aantal neveneffecten op voor de samenleving.

Samen met onze achterban gaan we dit bereiken

Wat in 1997 begon als een kleine stichting is uitgegroeid tot een maatschappelijke beweging. Inmiddels zijn we een bekende en invloedrijke partij die continu van zich laat horen in de landelijke media. Wakker Dier werkt onafhankelijk en subsidievrij, met een strijdbaar team. En met succes. Zo zijn het legbatterij-ei en de plofkip uit vrijwel alle Nederlandse supermarkten verdwenen. De vleesconsumptie daalt en de verkoop van producten met een welzijnskeurmerk neemt in rap tempo toe.

Onze onophoudelijke inzet en alertheid maakt Wakker Dier gehoord en gevreesd binnen de voedingsindustrie. Samen met een sterke achterban maken we ons hard voor de dieren in de vee-industrie.

Meer weten over Wakker Dier:

Wakker Dier

Sarphatistraat 654, 1018 AV Amsterdam, Nederland

Vacatures van Wakker Dier:

Nieuwsberichten van Wakker Dier:

Albert Heijn geeft alle kippen een ster

Supermarkt Albert Heijn verkoopt vanaf 2023 alleen nog kip met minimaal één Beter Leven-ster. Ze zijn de eerste supermarktketen die deze stap zet. Hiervoor zullen maar liefst tweehonderd Nederlandse boeren hun stal verbouwen. Anne Hilhorst van Wakker Dier: “Dit geeft elk jaar tientallen miljoenen kippen een aanzienlijk beter leven. AH zet een geweldige stap, daar kunnen anderen een voorbeeld aan nemen.” Kip zonder keurmerk Op dit moment hee…

NVWA negeert wetgeving bij vangst kippen

Honderden miljoenen kippen worden op een verboden en pijnlijke manier gevangen en in kratten gestopt. Vandaag maakte de NVWA bekend dat zij extra gaat controleren tijdens het vangen, om het aantal dieren dat hierbij ernstig gewond raakt te verminderen. De organisatie laat de verboden vangmethode zelf echter ongemoeid. Dit tot grote verbazing van Wakker Dier. De dierenwelzijnsorganisatie startte afgelopen december een procedure tegen de vangmethod…

Zuivellobby misleidt consument op elf websites

De Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) negeert een uitspraak van de Reclame Code Commissie (RCC). Op elf websites staat informatie die de RCC eerder beoordeelde als misleidend. Anne Hilhorst van Wakker Dier: “Het oordeel van de RCC was heel duidelijk: dit is misleiding. Wij accepteren niet dat NZO hier op andere plekken mee doorgaat.” Websites aanpassen NZO liet vandaag aan tv-programma Radar weten dat ze al haar websites aan gaat passen c…

Jumbo en Lidl kampioen kiloknallen

In 2020 waren Jumbo en Lidl kampioen kiloknallen. Bij deze supermarktconcerns hadden zes van de tien vleesaanbiedingen géén dierenwelzijnskeurmerk. Dat blijkt uit de Kiloknallermonitor van Wakker Dier. “Kampioen kiloknallen is geen titel om trots op te zijn. Jumbo en Lidl duwen de consument keihard richting het ergste leedvlees,” zegt Anne Hilhorst van de dierenwelzijnsorganisatie. Jumbo en Lidl voeren de lijst aan met een kiloknaller-aandeel …

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV