Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

VBOK

WAARDE VAN LEVEN

Ieder leven is waardevol, het is uniek. Bij het begin, de conceptie ontstaat er uniek DNA materiaal, van een mens dat nog niet eerder heeft bestaan en er nooit weer zal komen. Daarom is het beschermwaardig.

Het leven is het waard om geleefd te worden. Er is zoveel goeds om te ontdekken en zoveel moois om te beleven, dat gunnen we toch iedereen? Ook als omstandigheden ingewikkeld zijn, of zorgen torenhoog zijn is het leven het nog steeds waard.

ONGEBOREN LEVEN IS BIJZONDER

Het ongeboren kind kan nog niet voor zichzelf opkomen. Het kan nog niet aangeven of het pijn voelt, of het een band heeft met zijn moeder. Toch laat onderzoek steeds vaker zien dat er al vroeg sprake is van een band en het hartje klopt ook al vroeg. Als een klompje cellen leven is, dan vinden wij dat bijzonder en beschermwaardig.

BAAS IN EIGEN BUIK

In Nederland kan een vrouw haar zwangerschap afbreken door middel van een abortus provocatus tot ongeveer 22 weken. Zij kan hiervoor kiezen, want sinds 1982 is er de Wet Afbreking Zwangerschap. Hierbij moet er wel sprake zijn van een noodsituatie. De noodsituatie is verder niet uitgelegd en wordt dus voor alles gebruikt. Als VBOK respecteren wij deze keuzemogelijkheid en begrijpen wij heel goed de complexe situaties en de noodsituatie die er wel degelijk zijn. Wij pleiten voor goede zorg en begeleiding, zoals Siriz die biedt.

ABORTUSCIJFER OMLAAG

Tegelijk willen we er alles aan doen om het aantal abortussen te verminderen. Wij pleiten ervoor in de politiek om de zorg te verbeteren en de financiële steun te verlenen die nodig is aan onbedoeld zwangere vrouwen. Daarnaast vinden wij dat vrouwen goede begeleiding moeten krijgen over de mogelijkheden bij een onbedoelde zwangerschap.

SIRIZ

Siriz is een onafhankelijke en professionele zorgorganisatie, die is voortgekomen uit de VBOK in 2010. Zij verlenen zorg en ondersteuning bij onbedoelde zwangerschappen en geven preventielessen

Meer weten over VBOK:

Vacatures van VBOK:

Nieuwsberichten van VBOK:

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV