Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

UMCG Kanker Researchfonds

Kanker raakt ons allemaal. En omdat Nederlanders gemiddeld steeds ouder worden, worden we ook steeds vaker met kanker geconfronteerd. Dankzij wetenschappelijk onderzoek is er al veel bekend over de oorzaak van deze ingrijpende ziekte en het verloop er van. De behandeling van patiënten met kanker wordt daardoor ook steeds beter. Toch zijn we er nog niet. Er is nog veel onderzoek nodig om kanker te voorkomen, meer genezing mogelijk te maken en de kwaliteit van leven met kanker te verbeteren.  Veel mensen uit Noord-Nederland kennen het UMCG. Wie te maken heeft met kanker komt vaak in het UMCG voor onderzoek en behandeling. Het ziekenhuis beschikt over moderne faciliteiten en deskundige artsen en verpleegkundigen. In het UMCG kunnen patiënten daardoor rekenen op een goede diagnose en een goede behandeling. Het UMCG doet meer. Artsen en onderzoekers doen er veel onderzoek naar kanker. Het UMCG Kanker Researchfonds steunt dat onderzoek. KWF kankerbestrijding en het UMCG hebben het UMCG Kanker Researchfonds opgericht. Samen met u staan wij sterker in de strijd tegen kanker. Er is al veel bereikt. En we gaan door. Ook hier in Noord-Nederland.

Onderzoek helpt
Veel onderzoek in het UMCG staat in het teken van kanker. Wat is de ware aard van kanker? Hoe kunnen we betere diagnoses stellen en betere therapieën ontwikkelen? En hoe kunnen ex-patiënten zo gezond en zo goed mogelijk verder met hun leven? Dat zijn vragen waar onderzoekers en artsen samen keihard aan werken. Ook hier in het Noorden, in het UMCG.  We onderscheiden daarbij drie thema’s.

De ware aard van kanker
Wat is kanker precies, hoe ontstaat het, wie krijgt het wel en wie niet? Hoe gedragen de verschillende kankersoorten zich en waar komt dat door? Dit soort fundamentele vragen proberen we te beantwoorden.

Goede diagnose en therapie
De resultaten van dit fundamentele onderzoek gebruiken we bij de verbetering  van diagnostiek en behandelingen. Dergelijk onderzoek vereist uiterste zorgvuldigheid. Nieuwe mogelijkheden worden bijvoorbeeld uitgebreid getest in het laboratorium. Dat maakt dit soort onderzoek zo duur. Maar vaak ook erg succesvol.

Gezond verder leven
Patiënten en artsen benutten echt alle middelen om kanker te overwinnen. Vaak met succes. Maar als de kanker eenmaal is overwonnen, blijkt soms dat als gevolg van de behandeling neveneffecten optreden. Denk aan chronische vermoeidheidsklachten, concentratiestoornissen, hart- en vaatklachten of problemen rond vruchtbaarheid. In het UMCG wordt intensief onderzocht hoe we deze neveneffecten kunnen beperken.

Doe mee
Al dit onderzoek kost erg veel geld. Het UMCG is vrijwel geheel afhankelijk van de steun van anderen. Particulieren, fondsen en andere externe financiers. Er gebeurt heel veel. Maar we kunnen samen nog  meer onderzoek naar kanker mogelijk maken. Het UMCG Kanker Researchfonds is opgericht om hier in het Noorden het kankeronderzoek te steunen.

Acties in uw omgeving
U kunt ons ook op andere manieren steunen. Bijvoorbeeld door een actie ten bate van het UMCG Kanker Researchfonds te organiseren of te sponsoren. Denk bijvoorbeeld aan een wandel- of fietstocht of aan een inzameling tijdens uw bedrijfsuitje, diner of familiebijeenkomst. We denken graag met u mee over inspirerende mogelijkheden.

Doneren
Wilt u het UMCG Kanker Researchfonds steunen met een gift? Fantastisch! Kies voor één van de opties van onze doneermodule.

Meer informatie?
Wilt u meer informatie over het UMCG Kanker Researchfonds of over de mogelijkheden om ons te steunen? Kijk op www.umcgkankerresearchfonds.nl. Daar vindt u allerlei voorbeelden van onderzoek dat mede gefinancierd is door het UMCG Kanker Researchfonds.

 

Meer weten over UMCG Kanker Researchfonds:

Vacatures van UMCG Kanker Researchfonds:

Nieuwsberichten van UMCG Kanker Researchfonds:

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV