Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis

Het Beatrix Kinderziekenhuis is een onderdeel van het Universitair Medisch Centrum Groningen en richt zich op hoogwaardige medische diagnostiek, behandeling en zorg voor kinderen in de leeftijd van 0-17 jaar. Het Kinderziekenhuis bestaat uit twee poliklinieklocaties met een eigen spoedeisende hulp voor kinderen, drie verpleegafdelingen en een verpleegafdeling gericht op kort verblijf (maandag t/m vrijdag). Daarnaast is er een groot onderzoekslaboratorium, een functieonderzoek afdeling, een Intensive Care voor kinderen en een Intensive Care voor pasgeborenen. Het totale Kinderziekenhuis telt 150 bedden.

Het Kinderziekenhuis is een dynamische, maar ook een complexe organisatie, waar meer dan twintig kinderspecialismen nauw samenwerken aan de behandeling van ernstig zieke kinderen. Onder deze specialismen verstaan we o.a. chirurgie, neurologie, reumatologie, oncologie, KNO, hart-, nier-, long- en stofwisselingsziekten. Tevens wordt er wetenschappelijk onderzoek gedaan met als doel steeds betere resultaten in de behandeling te kunnen realiseren.

Aandacht voor welzijn en het leefklimaat

Naast het geven van de juiste medische en verpleegkundige zorg, is het ook belangrijk dat er naar de ontwikkeling van het kind wordt gekeken, zodat het kind zowel nu als in de toekomst kan blijven deelnemen aan de samenleving. Om de geestelijke en cognitieve ontwikkeling te blijven ontwikkelen, zijn er in het Kinderziekenhuis speciale mensen aangesteld om dit te waarborgen. Een goed leefklimaat in het Beatrix Kinderziekenhuis op de verschillende afdelingen draagt bij aan dit welzijn. Ook activiteiten gericht op ontspanning en plezier bevorderen dit welzijn en om dit te kunnen realiseren, heeft het kinderziekenhuis steun nodig van de Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis.

Meer weten over Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis:

Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis

Vacatures van Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis:

Nieuwsberichten van Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis:

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV

Mogen wij JE op de hoogte houden?

Wekelijks sturen wij een nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws en de meest recente vacatures. Wil je deze ook ontvangen? Als je het onderstaande formulier invult dan zetten we je graag op de lijst.