Informatie over dit Goede Doel

Onze ambitie: een Rookvrije Generatie

Roken is de belangrijkste vermijdbare oorzaak van ziekte en overlijden. In Nederland sterven elk jaar meer dan 20.000 mensen aan de gevolgen van roken en meeroken. Iedere week raken honderden kinderen verslaafd aan roken. De Alliantie Nederland Rookvrij wil dit voorkomen door opgroeiende kinderen te beschermen. Samen zetten wij ons in voor het realiseren van een Rookvrije Generatie.

Met onze interventies groeien we mee met de kinderen die vanaf 2017 worden geboren. We zorgen ervoor dat zij beschermd worden tegen blootstelling aan tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Zodat alle kinderen die vanaf 2035 volwassen worden niet roken en daar ook niet mee beginnen.

Centraal in onze aanpak staat dat er steeds meer maatschappelijk draagvlak komt voor tabaksontmoediging en dat een groeiend aantal personen en partijen stappen zet op weg naar een Rookvrije Generatie.

Door krachten efficiënt te bundelen in de Alliantie Nederland Rookvrij en de stappen zichtbaar te maken, brengen we een maatschappelijke beweging op gang.

Hiermee beïnvloeden we het beleid en de wetgeving van de overheid positief, verdwijnt de macht van de tabaksindustrie en stimuleren we de Nederlanders te kiezen voor een rookvrij leven.

Het is onze missie om een samenleving te realiseren waarin niemand meer (over)lijdt aan de gevolgen van roken.

Dit Goede Doel heeft momenteel geen vacatures

Informatie Goede Doel
  • Aantal vacatures 0 Jobs
  • Locatie Utrecht
  • Volledig adres Zwarte Woud 2, 3524 SJ Utrecht, Nederland
  • Vacature Locatie

Connect with us
Neem contact op met Fondsen.org