Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Prinses Beatrix Spierfonds

Het ultieme doel van het Prinses Beatrix Spierfonds is het genezen van alle spierziekten. Daarnaast maken we ons sterk om de kwaliteit van leven voor mensen met een spierziekte te optimaliseren. Wetenschappelijk onderzoek is volgens ons de sleutel tot oplossingen. We willen daarin een voortrekkersrol spelen door actief te sturen. Samenwerking met andere spelers in het spierziektenveld is daarbij cruciaal. Samen krachtig tegen spierziekten!

Visie

Spierziekten de wereld uit door wetenschappelijk onderzoek. Dat is onze visie.

De onderzoeken die we steunen zijn erop gericht oorzaken van spierziekten te achterhalen, sneller diagnoses te stellen, betere behandelmethodes te ontwikkelen en de kwaliteit van leven te verbeteren. Onderzoekers in Nederland kunnen twee maal per jaar een onderzoekssubsidie aanvragen. Buitenlandse experts, onze Wetenschappelijke Adviesraad en onze Gebruikerscommissie beoordelen de aanvragen op wetenschappelijke kwaliteit en op relevantie voor de patiënt.

Missie

Het Prinses Beatrix Spierfonds is de financiële motor in de strijd tegen spierziekten. Wij zijn de sturende en stuwende kracht achter wetenschappelijk onderzoek en ondersteuning van patiënten.

Om alle spierziekten de wereld uit te krijgen, is nog veel wetenschappelijk onderzoek nodig. Het fonds richt zich niet alleen op onderzoek naar genezing, vaak een lange weg, maar ook op manieren om de kwaliteit van leven nu te verbeteren. We kunnen dit doen dankzij donaties en de inzet van vele vrijwilligers.

Beschermvrouwe Prinses Beatrix

Al sinds 1957 is Prinses Beatrix onze beschermvrouwe. Een rol die zij met aandacht en interesse vervult. En dat is niet alleen voor de organisatie en patiënten van onschatbare waarde, maar zeker ook voor de vele vrijwilligers.

Meer weten over Prinses Beatrix Spierfonds:

Prinses Beatrix Spierfonds

Prinses Beatrix Spierfonds, Javastraat, Den Haag, Nederland

Vacatures van Prinses Beatrix Spierfonds:

Nieuwsberichten van Prinses Beatrix Spierfonds:

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV