Prinses Beatrix Spierfonds 309 views

Krachtig tegen spierziekten
Informatie over Goede Doel

Het ultieme doel van het Prinses Beatrix Spierfonds is het genezen van alle spierziekten. Daarnaast maken we ons sterk om de kwaliteit van leven voor mensen met een spierziekte te optimaliseren. Wetenschappelijk onderzoek is volgens ons de sleutel tot oplossingen. We willen daarin een voortrekkersrol spelen door actief te sturen. Samenwerking met andere spelers in het spierziektenveld is daarbij cruciaal. Samen krachtig tegen spierziekten!

Visie

Spierziekten de wereld uit door wetenschappelijk onderzoek. Dat is onze visie.

De onderzoeken die we steunen zijn erop gericht oorzaken van spierziekten te achterhalen, sneller diagnoses te stellen, betere behandelmethodes te ontwikkelen en de kwaliteit van leven te verbeteren. Onderzoekers in Nederland kunnen twee maal per jaar een onderzoekssubsidie aanvragen. Buitenlandse experts, onze Wetenschappelijke Adviesraad en onze Gebruikerscommissie beoordelen de aanvragen op wetenschappelijke kwaliteit en op relevantie voor de patiënt.

Missie

Het Prinses Beatrix Spierfonds is de financiële motor in de strijd tegen spierziekten. Wij zijn de sturende en stuwende kracht achter wetenschappelijk onderzoek en ondersteuning van patiënten.

Om alle spierziekten de wereld uit te krijgen, is nog veel wetenschappelijk onderzoek nodig. Het fonds richt zich niet alleen op onderzoek naar genezing, vaak een lange weg, maar ook op manieren om de kwaliteit van leven nu te verbeteren. We kunnen dit doen dankzij donaties en de inzet van vele vrijwilligers.

Beschermvrouwe Prinses Beatrix

Al sinds 1957 is Prinses Beatrix onze beschermvrouwe. Een rol die zij met aandacht en interesse vervult. En dat is niet alleen voor de organisatie en patiënten van onschatbare waarde, maar zeker ook voor de vele vrijwilligers.

This company has no active jobs

Prinses Beatrix Spierfonds

Krachtig tegen spierziekten
Informatie Goede Doel
  • Aantal vacatures 0 vacatures
  • Slogan Krachtig tegen spierziekten
  • Locatie Den Haag
  • Volledig adres Prinses Beatrix Spierfonds, Javastraat, Den Haag, Nederland
  • Vacature Locatie

Connect with us
Contact Us

Fondsen.org
Strandplevier 23
2201 XJ Noordwijk
informatie@fondsen.org
KvK 34160633