Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

ONE

ONE is een organisatie die campagne voert, lobbyt en meer dan negen miljoen leden over de hele wereld heeft. Wij ondernemen actie om extreme armoede en voorkombare ziektes uit de wereld – en vooral uit Afrika – te helpen.

Wij zijn ervan overtuigd dat de strijd tegen extreme armoede niet om liefdadigheid draait, maar om rechtvaardigheid en gelijkwaardigheid.

ONE lobbyt bij politieke leiders in wereldsteden én voert vlijmscherpe grassrootscampagnes. Zo dringen we aan bij overheden om:

  • méér te doen in de strijd tegen aids en andere voorkombare en behandelbare ziektes op de armste plaatsen in de wereld
  • méér macht aan kleinschalige landbouwers te geven
  • méér/betere toegang tot energie te verschaffen
  • méér verantwoording af te leggen aan hun burgers en corruptie te bestrijden

ONE is mede opgericht door Bono en andere activisten. Wij zijn op geen enkele manier verbonden aan een politieke partij.

De meer dan 9 miljoen leden van ONE zijn onmisbaar voor ons werk. Ze hebben uiteenlopende achtergronden en politieke overtuigingen. Het zijn artiesten en activisten, maar ook geloofs- en bedrijfsleiders, studenten en wetenschappers. Ze komen elke dag in actie door te organiseren, mobiliseren, onderwijzen en lobbyen zodat mensen niet alleen de kans hebben om te overleven maar om zichzelf te overstijgen.

Dit zijn enkele resultaten waarop we het trotst zijn:

  • De meer dan 37,5 miljard dollar financiering die we veilig hebben kunnen stellen via historische gezondheidsinitiatieven – waaronder het Global Fund voor de strijd tegen aids, tuberculose en malaria en door middel van Gavi – de vaccinatie-alliantie.
  • Het veilig stellen van wetgeving rond transparantie in de ontginningsindustrie in de VS, Canada en de EU om corruptie tegen te gaan en te garanderen dat meer geld uit de olie- en gasindustrie in Afrika gebruikt wordt om armoede te bestrijden.
  • Het succesvol lobbywerk voor officiële ontwikkelingshulp, waardoor tussen 2005 en 2014 die hulp wereldwijd met 37,7 miljard dollar werd opgeschroefd.
  • Het tot stand komen van nieuwe wetgeving rond energieschaarste in de VS: de Electrify Africa Act in 2016.

ONE-teams in Washington D.C., New York, Londen, Johannesburg, Brussel, Berlijn, Parijs, Ottawa en Abuja informeren overheden en onderhandelen om beleidsoplossingen te creëren die miljoenen levens kunnen redden en verbeteren. Elk jaar dreigen dit soort initiatieven te sneuvelen door bezuinigingen en andere prioriteiten.

ONE ontvangt geen subsidies van overheden en vraagt ook niet om financiering bij het grote publiek. ONE’s wordt vrijwel geheel gefinancierd door stichtingen, individuele filantropen en bedrijven.

Meer weten over ONE:

Vacatures van ONE:

Nieuwsberichten van ONE:

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV